Доступність посилання

ТОП новини

У поліцейського в британському Еймсбері немає отруєння «Новачком» – поліція


У Еймсбері обгородили кілька будівель після того, як стало відомо про нове отруєння «Новачком»
У Еймсбері обгородили кілька будівель після того, як стало відомо про нове отруєння «Новачком»

Лікарі не виявили ознак отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новачок» у поліцейського, що звернувся до ниху зв’язку з «інцидентом в Еймсбері», повідомила поліція графства Вілтшир.

«Ми раді підтвердити, що працівник міліції, який звернувся за медичною допомогою до медичної допомоги в районній лікарні Солсбері в зв'язку з поточним інцидентом в місті Еймсбері, був обстежений і виявився «чистим». Ми хотіли б ще раз підтвердити заяву про те, що ризик для широкої громадськості залишається низьким», – повідомляється на сайті відомства.

7 липня лікарня британського Солсбері заявила, що за медичною допомогою до них звернувся поліцейський у зв’язку з нещодавнім новим отруєнням двох людей нервово-паралітичною речовиною «Новачок», що була застосована і в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки в березні.

Водночас, медики додали, що по допомогу після інциденту звернулися декілька людей, але лікування вони не потребували.

Британська поліція 5 липня заявила, що двоє британців, 45-річний чоловік і 44-річна жінка, були отруєні нервово-паралітичною речовиною «Новачок» після контакту із «зараженим предметом». Це сталося наприкінці червня в Еймсбері, розташованому за близько 10 кілометрів від Солсбері, де в березні отруїли Скрипалів.

Дон Стерджесс і Чарлі Роулі доправили до лікарні в Солсбері. Там же лікувалисясвого часу Скрипалі.

Поліція попередила про заходи підвищеної безпеки і виставила кордони в Солсбері і Еймсбері в місцях, де пара з’являлася до отруєння.

Читайте також: Чому від «Новачка» немає протиотрути. Ексклюзивне інтерв'ю із розробником

Отруєння Сергія і Юлії Скрипалів привело до найбільшого дипломатичного конфлікту між Росією і Великою Британією за останнє десятиліття. Лондон звинуватив Москву в нападі. Прем'єр-міністр Британії Тереза Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів, а також про посилення законодавства, яке стосується шпигунства. До санкції приєдналися інші держави, загалом із країн Заходу були вислані понад півтори сотні російських дипломатів.

Росія звинувачення відкидала і у відповідь також вислала дипломатів

XS
SM
MD
LG