Доступність посилання

ТОП новини

Ким були загиблі в авіакатастрофі в Ірані українці?


Колеги і родичі членів екіпажу літака «Міжнародних авіалінії України» «Боїнг 737-800», який зазнав катастрофи в Ірані, вшановують загиблих в міжнародному аеропорту «Бориспіль» біля Києва, 8 січня 2020 року
Колеги і родичі членів екіпажу літака «Міжнародних авіалінії України» «Боїнг 737-800», який зазнав катастрофи в Ірані, вшановують загиблих в міжнародному аеропорту «Бориспіль» біля Києва, 8 січня 2020 року

8 січня о 4:10 ранку за київським часом з аеропорту Тегерану вилетів літак Boeing 737-800NG авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», через декілька хвилин після зльоту рейс PS752 зник з радарів. Лайнер розбився неподалік столиці Ірану. На борту було 176 людей, всі загинули. Серед них – 11 громадян України (9 членів екіпажу і двоє пасажирів).

Радіо Свобода публікує інформацію з біографій екіпажу літака МАУ та їхні фото:

1. Володимир Гапоненко – командир екіпажу. Мав 11600 годин нальоту на літаках Boeing 737, в тому числі 5500 годин як командир повітряного судна (КПС).

Володимир Гапоненко
Володимир Гапоненко

Закінчив Кіровоградське вище льотне училище Національного авіаційного університету ще наприкінці восьмидесятих. У нього залишилися дружина і двоє дочок.

2. Сергій Хоменко – другий пілот. Як повідомили в МАУ, мав 7600 годин нальоту на Boeing-737. Як розповідають його колеги, раніше був командиром «Блакитної стежі» – підрозділу Військово-транспортної авіації України.

Сергій Хоменко
Сергій Хоменко

«Більше чотирнадцяти років він літав у складі екіпажів літаків Ту-134, Ан-26, Ан-30. Пройшов шлях від командира авіаційного загону літаків Ту-134 до командира ескадрильї «Блакитна стежа». Багато років очолював екіпажі, що виконували спостережні польоти в рамках Договору про відкрите небо в різних країнах світу. Виховав не одного льотчика І класу», – повідомили в 15-й бригаді транспортної авіації ВПС України.

3. Олексій Наумкін – інструктор, який за розповідями колег став вчителем для десятків командирів та других пілотів МАУ. Мав 12000 годин нальоту на літаках Boeing 737, в тому числі 6600 годин як КПС. Закінчив Факультет льотної експлуатації повітряних суден НАУ (зараз - Аерокосмічний факультет).

Олексій Наумкін
Олексій Наумкін

«Леша Наумкін мій одногрупник. Один з кращих пілотів на курсі. Дуже порядна була людина. З династії пілотів», – пише про загиблого Сергій Чорній, який навчався з ним. У Наумкіна залишилися дружина і двоє дітей.

4. Бортпровідниця Марія Микитюк. 24 роки. Родом з Івано-Франківська. Закінчила місцеву Українську гімназію №1. Випускниця Гуманітарного інституту Національного авіаційного університету. Єдина дитина в сім'ї.

«У неї є дар - робити так, щоб люди не злились, коли вона запізнюється на годину, а навпаки раділи їй, бо запізнення вона завжди компенсувала нападами нестримної ніжності», - сказала Радіо Свобода близька подруга бортпровідниці.

Марія Микитюк
Марія Микитюк

Микитюк любила подорожі, відвідала 23 країни. Її друзі розповіли також, що вона уже запланувала свою наступну мандрівку - в Мавританію. Також вони розповідають про традицію, яку Марія робила в кожній подорожі - ставила свічку за батьків і друзів, щоб «за вас молився цілий світ».

«Маша була дуже яскрава, красива, весела і душевна дівчина.. Справжній приклад для студентів. Вміла добре веселитися та закривати сесії на 5.0. Любила небо і дуже пишалася своєю роботою. Таких позитивних і активних людей ще треба пошукати», – написали в телеграм-каналі новин НАУ про Микитюк.

5. Бортпровідниця Катерина Статнік. 27 років. Родом з Нової Каховки.

Катерина Статнік
Катерина Статнік

На її сторінці в інстаграмі друзі залишають співчуття, колеги – хвалять за професійність.

6. Старший бортпровідник Ігор Матьков, 34 роки. Мав понад десять років стажу роботи в МАУ. Навчався в Кіровоградському льотному училищі за спеціальністю «Авіаційний транспорт», закінчив відділення східних мов Київського національного лінгвістичного університету. Родом з Чернігівської області.

Ігор Матьков
Ігор Матьков

«Подзвонила донька зі Штатів о 6:15. Сказала, що в Америці повідомили – розбився літак МАУ. Вона питає: куди полетів Ігор? Ми сказали – в Тегеран, ранковим рейсом мав прилетіти. І потім на відео знайшли падіння літака», – розповів каналу «Настоящее время» батько загиблого Валерій Матьков.

7. Бортпровідник Денис Лихно. 1995 року народження. Родом з Переяслава. Навчався в місцевій першій школі. Закінчив Аерокосмічний Інститут Національного авіаційного університету в 2018 році.

Денис Лихно
Денис Лихно

«Денис відмінний хлопець і хороший друг... Працював в МАУ всього пів року, але вже запам'ятався багатьом колегам. Завжди здавалося, що на нього чекає довге та успішне життя», – пише телеграм-канал новин НАУ про загиблого. У нього залишилися батьки й молодший брат.

8. Бортпровідниця Валерія Овчарук, 28 років. Родом із Луганська. На своїй сторінці в інстаграм вона писала, що любить свою роботу і що вірить в те, що літаки ніколи не стануть для неї просто транспортом. Встигла відвідати США, Індію, Китай, Таїланд, Канаду та інші країни.

Валерія Овчарук
Валерія Овчарук

«Це відчувається, коли у людини є стержень. Вона спокійно робила те, що вважала за потрібне і не мучила себе сумнівами. Вона була дуже прив'язана до сім'ї і допомагала батькам, але вирішила переїхати до Києва», – розповіла виданню «Свои.City» колега загиблої Тетяна Дмитрук.

9. Бортпровідниця Юлія Сологуб, 25 років. Родом із Нововолинська. Бортпровідником вона працювала близько пів року.

Юлія Сологуб
Юлія Сологуб

Чоловік Юлії Сологуб чекав на дружину вранці в аеропорту Бориспіль, коли дізнався про авіакатастрофу.

10. Пасажирка Ольга Кобюк, 1958 року народження.

11. Пасажирка Олена Малахова, 1981 року народження. Директор авіакомпанії «Скайавіатранс». Цій компанії належав український транспортний літак, який був обстріляний ракетами в Лівії влітку 2019 року.

Олена Малахова
Олена Малахова

Літак МАУ Boeing 737-800NG, що розбився, був вироблений лише три роки тому. Як запевнили в компанії, він був справний і пройшов останнє планове технічне обслуговування перед вильотом 6 січня.

Падіння літака в Ірані: у Борисполі вшанували пам'ять членів екіпажу – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Читайте також: Змінити дату вильоту з Тегерана порадили в авіакомпанії «МАУ» – українець, який міг летіти рейсом PS 752

Унаслідок катастрофи, що сталася вранці 8 січня, загинули всі 176 людей, які були в літаку – 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – 11 громадян України (всі 9 членів екіпажу і 2 пасажирів), а загалом громадяни семи країн.

Всі найважливіші та найцікавіші новини читайте на нашому каналі в Телеграмі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG