Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин пообіцяв «Схемам» відреагувати на факти щодо призначеного очільника держпідприємства Гладуна


Володимир Демчишин
Володимир Демчишин

Міністр енергетики Володимир Демчишин пообіцяв відреагувати на інформацію щодо призначеного тимчасовим виконувачем обов’язків директора держпідприємства «Полтавське управління геофізичних робіт» Володимира Гладуна. Про це він повідомив у телефонній розмові з журналістами програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший».

«Під час конкурсу на посаду були зібрані всі документи, і серед них не було ніяких документів щодо кримінальних справ чи правопорушень. Я проведу розслідування всередині своєї структури, щоб зрозуміти, чому ці факти не були відкриті моїми підрозділами», – сказав він.

Якщо наведені журналістами факти підтвердяться, то він перегляне це кадрове рішення.

Прес-служба Міністерства енергетики сьогодні повідомила про доручення міністра зібрати у правоохоронних органах додаткову інформацію щодо Володимира Гладуна.

У міністерстві повідомили, що 21 січня Міненерго спробувало обрати директора для цього підприємства, але жоден із кандидатів не задовольнив вимог, тому призначили Володимира Гладуна.

«Після отримання додаткової інформації буде ухвалено остаточне кадрове рішення щодо кандидатури тимчасового виконувача обов’язків директора держпідприємства «Полтавське управління геофізичних робіт», – мовиться в повідомленні прес-служби.

Програма «Схеми» раніше повідомила про призначення виконувачем обов’язків директора держпідприємства «Полтавське управління геофізичних робіт» Володимира Гладуна, який уже очолював це держпідприємство за попередньої влади, а нині є фігурантом кримінального провадження про розтрату держмайна.

Гладун повідомив Радіо Свобода, що вже готується виконувати обов’язки директора «Полтавського управління геофізичних робіт», але, почувши запитання про кримінальну справу та контракти з родичами, поклав слухавку.

Управління Національної поліції в Полтавській областіпідозрює тогочасне керівництво держпідприємства, яке він очолював, у розтраті державних коштів та укладанні завідомо збиткових контрактів за попередньою змовою з приватними суб’єктами господарської діяльності. Зокрема, слідчі розслідують багатомільйонні оборудки держпідприємства з фірмою «Полтавське підприємство геофізичних робіт», що зареєстрована на названу дочку Володимира Гладуна Оксану Шпак.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG