Доступність посилання

ТОП новини

Компанія Google передбачатиме рівень захворюваності на грип


Інтернет-гігант повідомив про запуск нової послуги Google Flu Trends, мета якої – аналіз запитів до найпопулярнішої пошукової системи, які пов’язані з грипом та його симптомами.

Сергій Рачинський

Поєднання інформації пошукової системи Google та даних медичних Центрів, які контролюють епідеміологічну ситуацію на місцях, дозволяє давати миттєву оцінку стану з поширенням хвороби та робити прогнози.

На сторінці цього сервісу в реальному часі відображається активність користувачів інтернету, що шукають відповіді на запитання, пов’язані з хворобою. Ця система надає інформацію по кожному із 50 американських штатів.

«Ми визначили, що існує дуже високий ступінь кореляції між кількістю пошукових запитів, в яких згадується грип, та кількістю людей, що захворіли на грип, – пояснюють у статті на корпоративному блозі інженери Google Джеремі Ґінзберґ та Матт Могеббі. – Як результат, ми маємо можливість передбачити ступінь захворюваності на грип у кожному регіоні».

Розробка системи Google Flu Trends почалася минулого року, коли поєднали свої сили програмісти та аналітики з команди проекту «Передбачити та попередити» з Google.org. Саме використання інтернет-статистики дає можливість передбачати, а не тільки фіксувати вже наявний стан речей.

У компанії Google наголошують на тому, що цей сервіс все ще перебуває у фазі «експерименту». Окремо додається, що дані, які збираються, є і залишатимуться анонімними.

Google Flu Trends

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG