Доступність посилання

ТОП новини

Чи ПР і БЮТ поділять владу? Невігласи, політбойовики на владному Олімпі (Огляд преси)


Київ – Народження нової коаліції вчора так і не сталося, проте, як стверджує газета «День», чутки про її створення знаходять усе нові підтвердження. У ЗМІ вже просочилася інформація, як називатиметься нове політичне утворення. Це буде коаліція «Соборності та Відродження». Чи може що-небудь завадити планам БЮТ і Партії регіонів? На думку газетярів, це час і безліч різноманітних юридичних нюансів, що можуть значно ускладнити конституційний процес.

«Нікому не вдасться переформувати країну під двох політиків» - ці слова екс-спікера Арсенія Яценюка «День» взяв у заголовок публікації, в якій народний депутат переконує, що єдина причина, яка підштовхує Ю.Тимошенко та В.Януковича до коаліції – їхня особиста невпевненість у своїх можливостях виграти вибори.

Нині в українській політиці надто багато випадкових людей, політбойовиків балаганових і баб парасок. Про це в інтерв’ю газеті «Нова» наголошує екс-президент Леонід Кравчук. Він переконаний, що демократія дала право нахабам і невігласам піднятися на найвищі щаблі політичної влади. І вони вже думають, що вхопили Бога за бороду, тому й ведуть себе так нахабно. Серед конкретних прізвищ Л.Кравчук називає Нестора Шуфрича - «один із тих, хто підлаштовується під ситуацію».

Газета «Діло» пише, що застосування адміністративного ресурсу дозволило уряду перевиконати наповнення держбюджету з січня до травня на 4,6%. Цю цифру днями опублікувала глава Держказначейства. Однак, як зазначає далі видання, якщо подивитися на звіти Міністерства фінансів, доходи загального фонду держбюджету були нижчими від планових показників. Більше про суперечливі звіти чиновників розповідається у статті «Бюджет перевиконаний силоміць».

Українська податкова система не сприяє виходу країни з кризи, переконані експерти «Ізвєстій» в Україні». На їхню думку, потрібно зменшити податкову ставку, розширити податкову базу і спростити процедуру адміністрування податків.

Тривалий час цукор залишався одним із найдешевших та найстабільніших продуктів. Його виробники твердили про величезні перехідні запаси, і це було своєрідною гарантією того, що солодкий пісок не подорожчає. Але надії не справдились. Як зазначає газета «Голос України», ціна цукру хоча повільно, але вперто почала підніматись. Де вона зупиниться, і скільки коштуватиме цукор нового врожаю? Прогнози видання пропонує у матеріалі «Що більший врожай, то дорожчий цукор».

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG