Доступність посилання

ТОП новини

Бунт на кораблі парламентської коаліції. Інформація про контрабанду із Швейцарії: що стоїть за звинуваченнями Москаля на адресу Балоги (огляд преси)


Київ – Буквально за місяць свого президентства Віктор Янукович збудував сильну владну вертикаль. Отримав абсолютно лояльного до себе Прем’єр-міністра, створив «під себе» парламентську коаліцію, розставив своїх голів облдержадміністрацій. Натомість опозиція, як стверджує газета «День», виглядає розгубленою і деморалізованою. І поки там займаються з’ясуванням стосунків: хто справжній та ідейний, а хто кишеньковий, в країні формується абсолютно нова сфера – молодіжна невдоволеність. Експерти видання припускають, що незабаром у молоді з’являться нові лідери, мало схильні до яких-небудь компромісів із чинною владою та опозицією. Заголовок статті «Запит на принципи».

У парламентській коаліції, створеній у незвично короткі як для української політики терміни, почалися внутрішні тертя. Як пише газета «Факти», фракція Компартії звинуватила «регіоналів» у недотриманні коаліційних домовленостей із кадрових питань. Більше того, комуністи навіть пригрозили, що вийдуть зі складу більшості, якщо їхні вимоги не будуть виконані. Подробиці розповідаються в рубриці «Бунт на кораблі?».

Що стоїть за звинуваченнями Віктора Балоги у намірі перевезти в Україну не задекларований чек одного зі швейцарських банків на суму у 125 мільйонів євро? Як нагадує газета «Нова», оприлюднив скандальну інформацію депутат фракції НУ-НС Геннадій Москаль. А оскільки поки ці дані офіційно не підтверджені, газетярі припускають, що це банальний «наїзд» з боку пана Москаля, який є «старим недругом» екс-глави Адміністрації Президента.

В будь-якому разі, підсумовує видання, у Балоги нині чимало недоброзичливців і відвертих ворогів, які намагатимуться роздмухати цю історію, якщо вона, звісно ж, мала місце. Позаяк він зараз позбавлений будь-якого імунітету, відтак є ідеальним об’єктом для публічного шмагання.

Із початком нового року чимало виробників продуктів ставлять на свою продукцію позначку «без ГМО». Але, як стверджує газета «Діло», щоб перевірити правдивість цієї інформації, грошей у держави не вистачає. Адже щоб зробити вибіркову перевірку всього продовольчого асортименту (а це кілька мільйонів артикулів) і з’ясувати відповідність маркування на товарі рівню вмісту в ньому трансгенів, державі потрібно передбачити в бюджеті кількасот мільйонів гривень. Яких, звісно ж, немає. Публікація називається «В Україні ГМО не знайдені».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG