Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ розблокував парламент


В залі пленарних засідань Верховної Ради України, 22 жовтня 2010 року
В залі пленарних засідань Верховної Ради України, 22 жовтня 2010 року

Депутати фракції БЮТ розблокували трибуну і президію парламенту й услід за депутатами більшості залишають сесійну залу.

Б'ютівці зняли всі плакати, розблокували двері входу до президії, які вони підперли стільцями перед відкриттям засідання.

Вранці депутати від БЮТ заблокували трибуну і президію й висунули низку вимог з питань порядку денного засідання. Зокрема, фракція вимагала першочергового розгляду парламентом на засіданні в п’ятницю проекту постанови про доручення Кабінету Міністрів розробити порядок регулювання цін на продукти харчування першої необхідності. Крім того, б'ютівці пояснили блокування бажанням не допустити виступу міністра освіти Дмитра Табачника в парламенті.

Після цього була скликана погоджувальна рада, під час якої лідери фракцій намагалися домовитися про розблокування роботи і початок пленарного засідання. Проте сторонам так і не вдалося домовитися.

Потім депутати парламентської більшості залишили сесійну залу, а депутати БЮТ продовжували перебувати там.

********
Спікер Володимир Литвин заявив, що сьогодні Рада проведе спеціальне засідання з нагоди 60-річчя підписання Європейської конвенції про захист прав людини й основних свобод, незважаючи на блокування трибуни парламенту.

«У будь-якому разі о 14:30 буде спеціальне засідання Верховної Ради України. А зараз, якщо не хочуть бачити міністра (на «годині питань до Кабінету Міністрів»), будь ласка, давайте не будемо ставити йому питання й будемо працювати», – сказав Литвин, відповідаючи на запитання, чи буде парламент працювати на ранковому засіданні.

Спікер додав, що сьогодні парламент повинен заслухати інформацію міністра освіти й науки Дмитра Табачника, тому що фракції з меншості визначили його доповідачем на «годині питань Кабміну».

За словами Литвина, віце-прем’єр Сергій Тігіпко не зможе бути присутнім на «годині питань до Кабміну», тому що перебуває у відпустці, але пообіцяв спікерові, що відповість на запитання депутатів у будь-який час після відпустки.



ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG