Доступність посилання

ТОП новини

Депутати знають, як обійти новації до системи «Рада» (огляд преси)


Київ – Незабаром народним обранцям доведеться заново опановувати науку голосування. Як інформує газета «Україна молода», в парламенті готуються внести новації до системи «Рада», які передбачатимуть використання сенсорної панелі. Однак, як зауважує видання, депутати вже знають прийоми, як її обійти. Про них видання розповідає в публікації «Демократія на пальцях».

Вибухи на японських атомних електростанціях змушують Україну замислитися над майбутнім ядерної енергетики і української економіки, що побудована на домінуванні цього різновиду енергогенерації. Як пише «Газета по-українськи», Україна на порозі гострої економічної й політичної нестабільності, а це далеко не найкращі умови для надійної роботи атомної енергетики. Йдеться до того, що внутрішня й міжнародна підтримка розвитку української ядерної енергетики істотно спаде. Про наслідки розмірковується в матеріалі «Ядерні аварії змінять ставлення до енергетики».

Якщо не допомагати землі самоочищатися від чорнобильської радіації, процес природного самоочищення ґрунтів в Україні триватиме ще надто довго. Землi треба допомагати впоратися з бідою, переконує дописувач газети «Урядовий кур’єр». Однак коштів у держави на це не передбачено. Цього року програми ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Україна не має взагалі. Більше з проблемою видання знайомить у матеріалі «У майбутнє мало дивитись – на нього треба працювати».

Землетрус у Японії, який призвів до зупинення 11 атомних реакторів, став черговим приводом для зростання ринкових цін на газ – експерти прогнозують значне збільшення попиту на цей різновид палива у світі. Відтак, як зауважують «Економічні відомості», сподівання прем’єра Миколи Азарова переписати невигідні для України газові домовленості з Росією, підписані попереднім урядом, можуть не виправдатися. Стаття називається «Газ подорожчає ще більше».

Російські ЗМІ вкотре напередодні курортного сезону в Криму зчинили галас про затоплені в Чорному морі в 1941 році бойові отруйні речовини. Однак, як стверджує газета «День», усі ці повідомлення про небезпеку «бочок» не що інше, як міф, оскільки об’єкти розташовані далеко від рекреаційних зон і нічим курортникам не загрожують. Про те, хто і з якою метою поширює подібні тривоги, йдеться в статті «Бочки і… чутки».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG