Доступність посилання

ТОП новини

Литвин стане регіоналом (огляд преси)


Київ – Народна партія спікера Володимира Литвина перед парламентськими виборами розпуститься. Натомість її члени ввійдуть у Партію регіонів. Бо самотужки литвинівці не подолають і 3-відсоткового прохідного бар’єру до Ради. Про це пише «Газета по-українськи». Подібні прогнози в коментарі виданню називає абсурдом член фракції Народної партії Валерій Баранов, наголошуючи, що партії зовсім різні. А ось регіонал Володимир Зубанов зазначає, що на це навряд чи погодиться й у самій Партії регіонів, бо там «вистачає своїх «бійців», які багато зробили для партії і можуть принести користь, працюючи у радах». Докладніше про це йдеться в статті «Литвин стане регіоналом».

На сайті Мінюсту опублікований проект нового Кримінально-процесуального кодексу. Найголовніше досягнення цього документу, як пише газета «Сегодня», – те, що адвокат в суді матиме однакові права з прокурором. Тепер кожна сторона зможе доводити суду, що є доказом, а що – ні. Ще один позитив кодексу – те, що вводиться таке поняття, як угода. Вона може бути з постраждалим або про визнання провини. Про інші нововведення інформується в статті «Введуть домашній арешт і угоду про вину».

Ситуація, що склалася сьогодні з ціновою політикою в системі агропромислового комплексу, вийшла за межі здорового глузду, стверджує дописувач газети «Голос України». Ціноутворення на споживчому ринку сільськогосподарської продукції стало неконтрольованим і не піддається жодному аналізу. Лише за останній рік, за твердженням автора статті, м’ясопродукти і молоко подорожчали майже на 50 %, хліб – на 40 %, борошно, гречка, макарони – на 70–90 %, а овочі – майже вдвічі. Головна причина, як стверджує дописувач парламентської газети, полягає в тому, що за останні 19 років українці стали значно менше виробляли власної продукції і зробили пріоритетом імпорт.

Щороку пересічний українець викидає на смітник близько 250 кілограмів
побутових відходів. Їхній загальний обсяг практично не відстає від середньоєвропейського показника і становить близько 10 мільйонів тонн. Однак з усієї маси «домашнього» сміття на переробку потрапляє лише 3 %. Як стверджує газета «День», цей показник можна б було збільшити вдесятеро, лише змінивши в пересічного громадянина звичку поводження з відходами. Ідеться про сортування сміття, яке ніяк не приживеться в Україні. Про це докладніше читайте у статті «Діоксиновий дим».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG