Доступність посилання

ТОП новини

Хакери присоромили ФБР і Скотланд-Ярд


Користувачі інтернету отримують щораз нові підстави турбуватися за безпеку в комп’ютерних мережах
Користувачі інтернету отримують щораз нові підстави турбуватися за безпеку в комп’ютерних мережах
Лондон – Користувачі інтернету отримують щораз нові підстави турбуватися про безпеку в комп’ютерних мережах. За останні дні повідомлено, що інтернетні хакери можуть обходити найновіші засоби захисту банківських операцій, а фахівці, які мали б боротися зі зловмисниками, самі виявилися жертвами.

В інтернеті оприлюднений запис телефонної наради слідчих працівників двох найвідоміших органів боротьби зі злочинністю у світі, американського Федерального бюро розслідувань та британського Скотланд-Ярду.

Як саме хакерська група Anonymous отримала цей запис, не відомо. Представники Скотланд-Ярду, які разом з ФБР визнали справжність цієї розмови, припускають, що хакери не мали можливості підслуховувати саму розмову, а, ймовірно, перехопили електронну пошту зі звуковим додатком.

Для широкого загалу це не становить аж такої великої різниці. Випадок виглядає як ілюстрація факту, що навіть фахівці боротьби з інтернетною злочинністю не можуть похвалитися надійністю свого електронного захисту.

Майже одночасно з повідомленням про цей випадок, за який американські та британські слідчі будуть червоніти ще довго, з’явилися повідомлення про інструменти значно небезпечніших хакерів – злочинців, які вишукують нові способи обходити засоби захисту банківських рахунків приватних користувачів.

Банківські операції під загрозою

Розслідування Британської телерадіомовної корпорації виявило віруси, які можуть діяти через програми доступу до інтернету і непомітно для користувача переспрямовувати перекази грошей.

За перших шість місяців минулого року через інтернетне шахрайство банки лише у Великій Британії втратили майже 17 мільйонів фунтів стерлінгів.

Так само минулого року російський підприємець Євген Касперський, який став мільйонером, продаючи засоби комп’ютерного захисту, на конференції з кібернетичної безпеки у Лондоні застерігав про потребу прогнозувати майбутні загрози.

«Інтернет такий швидкий, що люди схожі на Алісу в країні чудес під час чаювання о п’ятій годині. Вони говорять про речі, які вже сталися. Я б хотів, щоб ми думали про майбутнє. Я хочу, щоб ви були готові до наступних питань, які постануть перед нами з інтернету й цифрових мереж», – закликав фахівець, наполягаючи, що його колеги повинні діяти швидше, щоб випереджати зловмисників принаймні на крок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG