Доступність посилання

ТОП новини

У Лондоні безпритульних псів і котів немає, але чимало лисиць


Лондон – В уявленні більшості британців явище безпритульних псів чи котів – це проблема далеких і бідних країн.

У час приготувань до Євро-2012 у Лондоні можна було натрапити на плакати із закликами жертвувати гроші на порятунок безпритульних тварин в Україні.

Це не означає, що проблем із захистом тварин у Британії немає взагалі, але зграй безпритульних псів у Лондоні побачити неможливо.

Звичайно, що тварини інколи губляться чи їх викидають безвідповідальні господарі.

Лондонців, які натрапили на безпритульного собаку чи кішку, закликають повідомляти у спеціальну службу місцевого органу влади. Відповідні працівники зобов’язані забрати тварину з вулиці і шукати її власника.

Притулки і потужні організації

Якщо після певного періоду власник не знайшовся, то, наприклад, собаку відправляють до спеціального притулку, де тварина живе, поки їй шукають нового господаря. Потенційні господарі повинні підтвердити, що мають можливості утримувати тварину і мають заплатити за неї гроші.

Притулків у країні досить багато і про них знає більшість людей, зокрема, завдяки телевізійній та іншій наочній рекламі.

Про масштаби може свідчити те, що лише одна така доброчинна організація RSPCA (Королівське товариство запобігання жорстокості до тварин) існує від 1824 року.

Вона має 1500 лише штатних працівників: інспекторів, ветеринарів тощо.

2008 року RSPCA отримала надходжень на суму майже 120 мільйонів фунтів. Це приватні пожертви на користь організації, яка також володіє своїми крамницями і користується податковими привілеями як доброчинна організація.

Окремою темою у Великій Британії є випадки жорстокого поводження з тваринами, чи нещасні випадки нападу, наприклад, собак на людей. Таке трапляється не часто, хоч і приваблює велику увагу засобів масової інформації.

Міські лисиці

Фактична відсутність безпритульних псів у Лондоні спричинила дуже цікавий феномен – розмноження лисиць.

Їх можна досить часто почути у житлових районах міста, переважно уночі. Досить часто цих тварин можна і побачити.

Кількість лисиць у Лондоні дехто вважає проблемою, але окремі пропозиції винищення популяції лисиць натрапляють на гучне обурення потужної армії захисників тварин.

Єдине, що трапляється, – це відлов пастками лисиць у приватних садах, для чого лондонці можуть викликати собі працівників спеціальних служб. Усе це з оплатою.

Екзотичні пернаті

Коли йдеться про домашніх тварин, то варто згадати, що британська столиця має величезні колонії голубів, а в більш зелених кварталах – колонії папуг.

У лондонських парках живуть десятки тисяч зелених крикливих папуг, яких вважають нащадками домашніх птахів, які утекли з кліток.

Але вони так добре прижилися, що захисту не потребують, їхні зграї постійно розростаються.

Комусь це не подобається, але для багатьох – це екзотична прикраса лондонських парків і садів.

Увесь запис передачі «Європа на зв’язку»:
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG