Доступність посилання

ТОП новини

Хартія вільної людини: ініціатива «Першого грудня» закликає українців до об’єднання (ВІДЕО)


Ініціатива «Першого грудня» називає внутрішню консолідацію українського народу «найважливішим і ще не використаним стратегічним ресурсом України». Про це йдеться в Українській хартії вільної людини, презентованої сьогодні на засіданні ініціативи.

Автори хартії виокремили 10 ключових завдань для українців, серед яких – «Бути вільною людиною», «Бути українцем», «Бути активним громадянином», «Бути господарем», «Бути відкритим суспільством».

«У нашій країні, де Радянський Союз було подолано фізично, його спадщина і досі зберігається морально і ментально. Виявилося, що люди далі й дедалі більше сподіваються на чужу ласку, а не на власні сили», – йдеться у хартії.



«Падіння останньої імперії повернуло нас до засадничих істин про будову на фундаменті закону та правди і про будівничих, які покладаються на власні сили і Божу допомогу – вищу поміч, яку відчувають совістю. «Учорашні люди» натомість силуються «розбудовувати державу» старими методами насильства й обману, не маючи та й не знаючи вищих цілей», – наголошують члени ініціативи «Першого грудня».

«Тінь сумніву торкнулася багатьох сердець. Однак тінь сумніву завжди йде поруч із людиною. Не варто боятися тіней. Треба шукати світла відповідей, які дають силу проти зневіри і надають сенсу нашому життю», – додають вони.

Повний текст можна прочитати тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG