Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС пообіцяли допомогу Україні в разі відданості реформам


Штефан Фюле, архівне фото
Штефан Фюле, архівне фото
Єврокомісар із розширення і Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив сьогодні, що після останніх подій в Україні стало надзвичайно чітко зрозуміло: ставкою нині є не просто дотримання основних прав людини, а й саме майбутнє України.

Виступаючи в Європейському парламенті у Страсбурзі, він заявив, що для України в нинішній час особливо важливі переговори щодо Конституції.

Обидві сторони політичної кризи в Україні мають докласти серйозних зусиль, щоб домовитися про вихід із кризи, а новий уряд повинен мати достатню довіру обох сторін, наголосив він.

Фюле звернув увагу, що українська опозиція має дистанціюватися від радикальних елементів, таких, як ті, хто захоплював міністерства.

Водночас він розкритикував і владу, яка, за його словами, надто мало зробила для захисту свободи слова, зібрань і засобів інформації, а викрадення й тортури далі лишаються безкарними.

Крім того, заявив Фюле, Європейський союз буде готовий надати Україні допомогу разом із Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними партнерами тільки в разі, якщо там буде «справжня відданість політичним і економічним реформам».

Єврокомісар також повідомив, що сам прибуде до України наступного тижня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG