Доступність посилання

ТОП новини

Маріупольців намагаються залякати і розсварити з армією


Українські військовослужбовці біля Маріуполя. 6 лютого 2015 року
Українські військовослужбовці біля Маріуполя. 6 лютого 2015 року

До евакуації з Дебальцева залучили 50 автобусів

Інтенсивність бойових зіткнень на Донбасі дещо знизилася, констатують у РНБО. Зокрема, в районі Дебальцева вдалося домовитися про тимчасове припинення вогню у п’ятницю на визначений час для евакуації цивільного населення. Тим часом, у Маріуполі ширяться чутки, скеровані на те, аби посіяти паніку в місті.

Збройні формування сепаратистів не припиняють спроб прорвати позиції українських військ.

Нам вдалося зберегти цілісність оборони – всі атаки були відбиті
Андрій Лисенко

«Після багаточисельних обстрілів бойовики вдавалися до штурмів опорних пунктів і блокпостів неподалік селища Рідкодуб Артемівського району Донецької області та біля селища Міус Попаснянського району Луганської області. Тут бойовики п’ять разів обстрілювали наші позиції та атакували. Але нам вдалося зберегти цілісність оборони – всі атаки були відбиті», – заявив речник РНБО Андрій Лисенко.

Також він уточнив інформацію про підрозділи російських військ, які зараз перебувають на Донбасі. За словами Андрія Лисенка, це «добре відома 76-а десантна дивізія з Пскова, 18-а бригада з Чечні, 3-я бригада спецпризначення з Ульяновська та багато інших».

У свою чергу українська артилерія веде успішну контрбатарейну боротьбу та завдає ударів на випередження, зазначають у РНБО.

Із Дебальцева зробили виїзд і в Україну, і на територію, контрольовану «ДНР»

У п’ятницю в районі Дебальцева було встановлене тимчасове перемир’я, під час якого відбувалася евакуація цивільного населення. За даними спостережної місії ОБСЄ, евакуацією займалися як органи української влади, так і сепаратисти. Загалом, до евакуації залучили близько 50 автобусів. Цивільне населення виїздило як до підконтрольного українській владі Краматорська, так і до контрольованого сепаратистами Донецька.

Тим часом, сепаратисти намагаються залякати мешканців Маріуполя, аби ті залишили місто.

«З цією метою на мобільні телефони мешканців дзвонять невідомі особи від імені так званої «ДНР» і закликають людей залишити місто. Це продумана стратегія російських ляльководів, мета яких створити хаос на Сході нашої країни», – розповідає Андрій Лисенко.

Координатор громадської організації «Наш Маріуполь» Марія Подибайло розповіла, що містом, також активно поширюються чутки, метою яких є посіяти паніку серед маріупольців та дискредитувати українську армію.

«А найголовніше, що зараз активно ведеться пропаганда проти української армії. Навіть була інформація, що на неділю збирають мітинг через «ватні» соцмережі під гаслом «заберіть армію». Мовляв, якби не було армії, то в нас би тут не стріляли», – розповідає вона.

У свою чергу, місцева влада та військові спростовують цю інформацію, а також запевняють, що, за даними розвідки, в сепаратистів немає потужних сил для наступу на місто.

Обороняти Маріуполь поїхали 50 добровольців із Харкова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG