Доступність посилання

ТОП новини

В ООН є держави, які бажають, щоб України не було – організатор виставки в Нью-Йорку


Плакат Юрія Неросліка
Плакат Юрія Неросліка

Один з організаторів виставки Ukraine Exists Тарас Тополя вважає, що емпатія змінить ставлення до України

Виставка, розгорнута в центральному офісі Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку, покликана донести світові об’єктивну інформацію про війну на Донбасі. Таку мету ставлять її організатори. Свої роботи на виставку подали 28 митців та об’єднань.

Деякі держави в ООН дуже бажають, щоб Україна припинила своє існування
Тарас Тополя

Тарас Тополя, один з організаторів виставки, що має назву «Україна існує», в ефірі «Голосу Америки» наголосив, що сотні тисяч українців щодня, щосекунди докладають титанічних зусиль, аби захистити територіальну цілісність і державність України від зовнішньої агресії. «Але деякі держави в ООН дуже бажають, щоб Україна припинила своє існування. Перестала існувати як культурна одиниця, як держава», – вважає Тарас. За його словами, на противагу цьому представлено документальні факти і весь концепт виставки, які стверджують, що незважаючи ні на що, Україна існує. «Більше того, Україна – це країна, яка розвивається і вносить потужний вклад у європейську політику, світову політику, у європейський та світовий мистецький пласт», – наголосив він.

Тарас Тополя розповів, як разом зі своєю командою збирає чесні факти про події на Донбасі. «Ми намагаємося привернути увагу до своїх документальних стрічок, тому що вони трохи відрізняються від інформаційних зведень, новин чи телеканалів», – каже він і уточнює, у чому полягає ця відмінність: «Там говорять прості люди: полонені, військові, волонтери. Вони розказують англійською мовою, так само простим людям про ту непросту ситуацію, яка є на сході».

Тарас Тополя як творча людина переконаний, що ця емпатія, співпереживання, які викликає це відео, допоможе країні розказати про себе і якось змінити позицію деяких держав.

Я дуже вірю в те, що почнеться цілеспрямована, структурована інформаційна політика української держави
Тарас Тополя

Виставку розгорнуто у приміщенні ООН, де обмежений доступ і немає багато відвідувачів. Тарас Тополя не вважає це недоліком, оскільки таким чином цільову аудиторію виставки становлять люди, дотичні до вирішення українського питання. «Виставка в ООН – це стартова платформа. Ми дуже хочемо і дуже сподіваємося, що далі виставка поїде Америкою і буде відкрита для відвідування широкого загалу», – сподівається один з організаторів виставки «Україна існує».

Виставка – це лише один зі способів донесення інформації про Україну. «Я дуже вірю в те, що почнеться цілеспрямована, структурована інформаційна політика української держави як в інтернеті, так і на телебаченні, радіоефірі. Всі засоби будуть добрими, якщо вони здатні впливати на точку зору американців, європейців. Єдина умова – щоб усе це працювало системно», – наголосив Тарас Тополя і запевнив, що українські митці, у тому числі художники, роботи яких також представлено на виставці, робитимуть у цьому напрямку усе від них залежне, аби з часом з гордістю сказати, що вони є частиною світового мистецького надбання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG