Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов розпродає фабрики (огляд преси)


«Газета по-українськи» у статті «Ахметов продав фабрику на окупованій території» інформує, що фінансово-промислова група СКМ продала 99,98% акцій збагачувальної фабрики «Колосниковська» на окупованій частині Донеччини. Із цієї угоди Ахметов не виграє, але й не програє, переконує експерт видання. Продає компанію, бо не може виплачувати зарплату працівникам і контролювати менеджмент. Ахметов мусить маневрувати. Це як у футболі – для вирішення певних задач міняють гравців або тренера. Вимушений жертвувати незначними активами для збереження ядра своєї бізнес-імперії, констатує газета.

Після канікул народні депутати повернулися до Києва і почали працювати, щоправда, як стверджує газета «Сегодня», результатів цієї роботи поки ніхто не помітив. За три дні сесійного тижня парламент не ухвалив жодного закону, важливого для всієї країни. Знову переважали політичні питання, які цікаві лише самим депутатам, переконує видання.

Натомість газета «Україна молода» наголошує на важливості ухвалених парламентом законопроектів. Зокрема, таким видання називає законопроект, який передбачає заборону слідству вилучати комп’ютери та сервери під час обшуків у компаніях. Іншими словами, парламент намагається покласти край безпардонним «маски-шоу» зі штурмом офісів, вкладанням співробітників обличчям до землі та вилученням техніки. Про інші важливі напрацювання парламенту йдеться в статті «Без печаток, але з серверами».

В цьому ж числі «Україна молода» знайомить із проблемами енергетичної безпеки України. Видання пише про катастрофічну ситуацію, що склалася з нафтопереробкою: з шести українських нафтопереробних заводів ледь животіє один Кременчуцький НПЗ, переробляючи лише нафту українських родовищ. Інші заводи вже по кілька років простоюють. Основні причини: застарілі технології, які не дозволяють виробляти сучасні марки нафтопродуктів, та спротив нафтотрейдерів, зацікавлених у збереженні своїх фантастичних надприбутків від імпорту нафтопродуктів. Ще однією з важливих причин розвалу української нафтопереробної галузі є прогалини в законодавстві – воно не передбачає відповідальності власників приватизованих стратегічних НПЗ за їх «старіння», зупинку тощо. У результаті, нафтопереробна галузь України практично зруйнована, переконує «Україна молода». Як виправити ситуацію, йдеться в статті «Трейдер там править бал».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG