Доступність посилання

ТОП новини

Чому 9 травня – день катастрофи, а не свято (iнтернет-видання)


Білборд у Львові, 22 червня 2011 року (ілюстраційне фото)
Білборд у Львові, 22 червня 2011 року (ілюстраційне фото)

Помпезне відзначення Дня перемоги, яка насправді була пірровою, є дійством надзвичайно цинічним і лицемірним, стверджує інтернет-видання «Главред». Адже, росіяни, що піднімають чарки і келихи, навряд чи згадають про те, чого коштувала ця так звана Перемога. Безповоротні втрати населення СРСР склали 43,3 мільйона осіб. Величезна кількість фронтовиків повернулися з війни каліками, як виявилося, нікому не потрібними, що стали тягарем, в першу чергу для держави, яку вони так самовіддано захищали на полях битв. Докладніше про них йдеться в статті «Принижені переможці, або Чому 9 Травня – день катастрофи, а не свято».

Інтернет-видання «Антиміф» зазначає, що якою б жахливою не здавалася гітлерівська Німеччина, жителям територій, які після поразки Гітлера у 1945 році опинилися під радянською владою, важко зрозуміти, чому приєднання до сталінського СРСР вони повинні вважати звільненням. Для них 9 травня – це просто кінець страшної війни, після якої пішли 45 років комуністичної диктатури. Теоретично, все могло обернутися дзеркальним чином – 45 роками нацизму. Для багатьох ця війна почалася з наступу саме радянських військ, які в підсумку перемогли. Це їхня перемога, наголошує дописувач сайту.

Інтернет-видання «Лівий берег» стверджує, що напередодні 13-ї Міжнародної оборонної виставки «IDEF-2017», яка пройде в Стамбулі, Росія робить чергову спробу звинуватити Україну в нелегальних поставках озброєнь терористам. Звинувачення лунають на тлі активізації військово-технічного співробітництва України з Туреччиною і мають на меті дискредитувати Київ на світовій арені. Зрозуміло, такою дрібницею, як докази, російська сторона себе ніколи не обтяжувала. Так, власне, і навіщо? Досить втиснути десь замітку про те, що Україна щось поставила кудись нелегально, потім роздути з цієї замітки жахливих масштабів істерію на власному телебаченні. Відповідно, Київ постійно змушений виправдовуватися, в той час як «обвинувачі» з боку спостерігають за сумбурними спробами протидіяти майстерно підготовленому удару по репутації. Така технологія залишається улюбленою в російських пропагандистів. Потім, як то кажуть, ложечки знайдуться, але осад залишиться. Власне, чого наклепники і домагалися, наголошує дописувач сайту.

Інтернет-видання «Главком» інформує, що суд вилучив у прокурорів із переліку арештованих речей Романа Насірова документи, які давали підставу для нового кримінального розслідування проти голови Державної фіскальної служби. Про причини «Главред» розповідає в статті «Як зливають справу Насірова».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG