Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: «Справа Стерненка» – суддя дозволив допит двох свідків-депутатів


Сергій Стерненко біля Шевченківського районного суду Києва, 12 червня 2020 року
Сергій Стерненко біля Шевченківського районного суду Києва, 12 червня 2020 року

«Справа Стерненка»: сутички та димові шашки під судом

Шевченківський райсуд Києва взявся за розгляд справи активіста Сергія Стерненка. Тим часом під стінами суду між активістами і правоохоронцями виникли сутички. Під час другої з них у бік правоохоронців активісти жбурляли пляшки із водою, поліція у відповідь розпилила вміст балончика із газом.

«Справа Стерненка»: сутички та димові шашки під судом – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Після штовханини, яка була викликана намаганням активістів потрапити в будівлю суду, було ухвалене рішення про допуск 22 осіб, які написали заяви про взяття Сергія Стерненка на поруки.

Суддя Шевченківського райсуду Києва Володимир Бугіль задовольнив клопотання сторони захисту активіста про виклик як свідків двох депутатів Верховної Ради.

«Суд задовольнив виклик у якості свідків членів Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років Соломії Бобровської та Ґео Лероса», – повідомив у твітері захисник Стерненка Масі Найєм.

Згодом ці депутати виступили в суді.

Раніше суд відмовив у кількох клопотаннях захисту, зокрема, щодо відводу прокурора Миколи Бозовуляка.

Наразі ж у засіданні оголошена перерва до 10:00 15 червня.

Олена Зеленська захворіла на COVID-19

Дружина президента України Олена Зеленська повідомила, що захворіла на COVID-19.

«Послаблення карантину не означає, що COVID-19 зник. Небезпека не минула, вона близько. Ближче, ніж нам може здаватися. Сьогодні я отримала позитивний результат тесту на коронавірус. Неочікувана новина. Особливо враховуючи те, що я та моя родина продовжуємо дотримуватись усіх правил – маски, рукавички, мінімум контактів», – написала вона.

За словами Зеленської, вона почувається добре і перебуває на амбулаторному лікуванні, «ізольовано від інших членів сім’ї, щоб не наражати їх на небезпеку». «Володимир і діти теж пройшли тестування, їхні результати негативні», – додала вона.

Через хворобу дружини президент України Володимир Зеленський переходить на особливий режим роботи. Сайт президента вказує, що ситуації самоізоляції та карантину в Конституції України передбачені не були. «Саме тому ухвалено спеціальний протокол режиму роботи Президента, який відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам», – повідомляє сайт.

Протокол передбачає, що президент України щодня проходить тестування методами ІФА та ПЛР, а також медогляди. Він обмежує коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Очні зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні виключаються. Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників.

ДБР про обшуки в Омеляна

В будинку колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна відбувалися обшуки. Як повідомило Державне бюро розслідувань у коментарі Радіо Свобода, відбувалось це в межах розслідування провадження про вбивство журналіста Василя Сергієнка у 2014 році.

«Обшуки відбувалися у зв’язку з розслідуванням кримінального провадження за фактом вчинення злочинною організацією викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка. Обшуки проводили за місцями проживання одного з народних депутатів України минулих скликань, члена «Партії регіонів», – поінформували Радіо Свобода в ДБР. Критик чинної влади Омелян заявив, що таким чином отримав «привіт» від президента Володимира Зеленського.

Далі стисло.

Загроза штурму, відключений зв'язок та лист Путіну. Що відбувається в Антрациті

Лист Путіну, загроза штурму, а ЗМІ рапортують про успіхи реформи – це останні відомості із заблокованої в ОРЛО шахти. Ми вже розповідали, що з 5 червня в окупованому місті Антрацит почали страйк шахтарі. І в цьому не було б нічого нового, якби російські гібридні формування, які контролюють регіон, не заблокували в районі інтернет та не почали хапати людей і забирати їх у підвали «МГБ».

А ще на всій території ОРЛО раптово зник зв'язок Vodafon (лише ним можна телефонувати за межі окупованої території) – це трапляється не вперше, але цього разу офіс оператора у Києві заявив, що йдеться не про порив кабелю на лінії фронту: базові станції були знеструмлені.

12 червня, частина шахтарів, як можна судити з оприлюдненого у соцмережах відео, мітингували на центральній площі Антрацита.

«Вулицями Криму ходить серійний убивця». Як бойовик Погодін став підрядником у Севастополі

Поява на севастопольському телебаченні бойовика з Донбасу Вадима Погодіна, фірма якого фігурує в реконструкції вулиці в Севастополі, не викликала великого інтересу в громадськості в окупованому Росією українському Криму. Тоді як на материковій частині України знову згадали вбивство 16-річного Степана Чубенка.

Факт причетності Вадима Погодіна до вбивства українського школяра підтвердили навіть члени збройного угруповання, яке він очолював. Крим.Реалії, проєкт радіо Свобода, згадали історію екстрадиції Погодіна, яка так і не відбулася, й довідалися про його життя в окупованому Криму, де він намагається уникнути українського правосуддя.

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG