Доступність посилання

ТОП новини

Гані каже, що втік з Афганістану, щоб «врятувати Кабул»


За словами Ашрафа Гані, він «винен пояснення афганському народові»
За словами Ашрафа Гані, він «винен пояснення афганському народові»

Нещодавно усунутий від влади президент Афганістану Ашраф Гані спробував пояснити свою раптову втечу з Кабула, коли бойовики «Талібану» увійшли до афганської столиці 15 серпня.

За словами Гані, він «винен пояснення афганському народові». Як написав Гані у твітері 8 вересня, він «не мав наміру кидати людей», але «після того, як таліби несподівано увійшли до міста», охорона його палацу закликала його поїхати, тому що в разі, якби він залишився, це «загрожувало б початком тих самих жахливих вуличних боїв, яких місто зазнало під час громадянської війни 1990-х років».

Гані виїхав до Об’єднаних Арабських Еміратів, де отримав політичний притулок.

Фундаменталістське ісламістське угруповання «Талібан» 7 вересня оголосило склад свого уряду в «Ісламському еміраті Афганістан». Верховним лідером оголошений голова «Талібану» Мавлаві Хайбатулла Ахундзада. Керівником нового афганського режиму буде мулла Мохаммад Хасан Ахунд.

Усі призначені члени уряду належать до талібів і мають релігійне походження.

Деякі афганці протестують проти запровадження жорстких обмежень свобод і прав жінок.

Лідер Національного фронту опору (NRFA) Ахмад Масуд, син Ахмада Шаха Масуда, який боровся і проти радянських військ, і проти «Талібану» в 1980-х і 1990-х роках, пообіцяв чинити опір «Талібану» в долині Панджшер на північ від Кабула, за допомоги тисяч відданих йому бійців.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG