Доступність посилання

ТОП новини

8 квітня “Українська правиця” планує провести по всій Україні мітинг на підтримку прем’єр-міністра Віктора Ющенка


8 квітня “Українська правиця” планує провести по всій Україні мітинг на підтримку прем’єр-міністра Віктора Ющенка

Київ, 30 березня 2001 - Представники громадсько-політичного об’єднання “Українська правиця”, куди входить близько тридцяти партій національно-патріотичного спрямування, висловили свою стурбованість ситуацією навколо Ющенка. Присутні на прес-конференції представники правих партій заявили, що олігархічні сили дедалі відвертіше прагнуть усунути Віктора Ющенка від влади, що може призвести до парламентської кризи та незворотним падінь в економіці. Саме тому “Українська правиця” розпочала акцію на підтримку Віктора Ющенка.

8 квітня “Українська правиця” планує провести по всій Україні мітинг на підтримку прем”єр-міністра Віктора Ющенка. Наразі правиця збирає підписи на захист прем’єра. 10 квітня аналогічний мітинг заплановано провести у Києві. За словами члена партії “Батьківщина” Олега Білоруса, в окремих районах підтримати Ющенка виявили бажання близько 5 тисяч осіб. Однак ці цифри, за його словами, надалі лише зростатимуть, оскільки рейтинг Ющенка зростає. Головним координатором плану в усуненні Ющенка члени правиці вважають Леоніда Кучму.

Олег Білорус зазначив, що ситуація у Верховній Раді є особливо складною, оскільки там відбуваються перегрупування сил, розпорошуються фракції та ведеться активна робота зі знищення уряду Ющенка. Члени правиці переконані, що їхні дії можуть запобігти звільненню Віктора Ющенка, і що правиця має гостро реагувати на погрозливі висловлювання в парламенті на адресу прем’єра.

Голова української національної консервативної партії Олег Соскін в інтерв’ю для Радіо Свобода зазначив:

“Якщо президент, його оточення розпочнуть атаку на нього (Ющенка –РС) і будуть робити все для його відставки, “Українська правиця” організує всі сили , щоб такого не сталося. Якщо комуністи об’єднаються з кланами, у цьому випадку всі праві партії перейдуть у відкриту опозицію до режиму. Опозиція уже є, але будемо тоді говорити про інші механізми у відносинах з владою. Ми зараз стежимо за ситуацією, яка відбувається в оточенні Кучми.

Останні соціологічні дослідження свідчать про постійне зростання рейтингу Ющенка та падіння рейтингу Кучми. Зрозуміло, що ні Кучма, ні його оточення не можуть з цим змиритися. Тому вони поставили завдання усунути Ющенка. Оскільки нинішня влада не може легально це зробити, вони вирішили реалізувати це за допомогою спільних дій комуністів і кланових структур”.

Голова української національної консервативної партії Олег Соскін вважає, що якщо таке станеться, то це означатиме підкорення України бандитським угрупованням. Водночас він додав , що таким чином чинний режим підпише собі смертний вирок, оскільки ані народ, ані національно-патріотичні партії не зможуть з цим змиритися.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG