Доступність посилання

ТОП новини

Юлія Тимошенко для Радіо “Свобода” про уряд: “Не потрібно зараз казати, що олігархи винні, що вони переконали президента. Але ж рішення ухвалює одна людина”


Юлія Тимошенко для Радіо “Свобода” про уряд: “Не потрібно зараз казати, що олігархи винні, що вони переконали президента. Але ж рішення ухвалює одна людина”

Київ, 20 квітня 2001-

Говорить Юлія Тимошенко:

“Що відбувається сьогодні в Україні? Уряд Ющенка зробив все те, що тільки декларував президент України. Зробив роботу уряду прозорою, ефективною, дійсно провів частину реформ і справедливо перерозподілив ресурси України на користь народу. Як пропаганда зараз не йшла б , кожна людина відчула, що є зараз уряд Ющенка і що він робить.

Чому сьогодні знімають Ющенка? Коли призначали, (президент робив це під певним тиском і ми це знаємо) він розраховував на якусь слабкість прем’єра і був переконаний, що він буде напряму маніпулювати міністрами. Але ж не вірте тому, що Ющенко слабкий. Він сильний саме тим, що він не виправдав ці сподівання президента і зробив те, чого чекав народ, тобто дійсно керував процесом і припинив той бруд, який у нас відбувався.

По-друге, починається велика приватизація і саме Ющенко стоїть на контролі цих процесів і не допускає того, щоб об’єкти, які варті мільярдів доларів, у тіньовій сфері перерозподілялися, як завгодно.

І останнє: хто знімає прем’єра? Знімають комуністи, тому що їхня позиція залишається стабільною, нічого не змінилося в їхніх баченнях. Але другий чинник при цьому – це саме президент і не потрібно зараз казати, що олігархи винні, що вони переконали президента. Але ж рішення ухвалює одна людина. Тобто президент знімає Ющенка, і що буде далі: далі до влади в Україні приходить повністю кримінально -політизована еліта, яка має своїм керівником президента. Допустить це український народ і парламент? Це рішення народу і парламенту.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG