Доступність посилання

ТОП новини

У Люксембурзі розпочалась сесія ради ЄС на рівні міністрів фінансів та економіки краін-учасниць Європейського Союзу


У Люксембурзі розпочалась сесія ради ЄС на рівні міністрів фінансів та економіки краін-учасниць Європейського Союзу

Люксембург, 5 червня 2001 - Міністри обговорили як заздалегідь уникнути проблем пов’язаних із стрімким падінням «ЄВРО» в порівнянні до американського долара та з майбутнім переходом 12 країн Євросоюзу на вживання єдиних банкнот «ЄВРО».

Позиції спільної європейської валюти «ЄВРО» знову відкотилися за критичну відмітку 0,8 десятих долара. Тому комісар Європейської Комісії з питань економіки та фінансів Педро Солбес під час люксембурзької зустрічі міністрів економіки та фінансів країн ЄС висловив стурбованість, що при переході з 1 січня 2002 року «єврогрупи» - так звуть 12 країн Європейського Союзу які підтримують «ЄВРО» - на вживання єдиних банкнот може призвести ще до більшого послаблення «ЄВРО». Таке послаблення може бути викликане із технічним забезпеченням. Підготовкою необхідної кількості банкових автоматів, програмного забезпечення, та відповідною натренованістю бухгалтерського персоналу. Щодо необхідної кількості монет та банкнот «ЄВРО» немає. Їх карбування вже завершене.

Комісар Педро Солбес зазначив також, що згідно з соціологічними дослідженнями 64 відсотки населення країн Європейського Союзу бояться, що вони стануть об’єктами обману в цінах та податках. Тому аби заспокоїти європейців необхідно заморозити не лише курси національних валют по відношенні до «ЄВРО», але й знизити ціни щонайменше на 30 видів найнеобхіднішої продукції.

Міністри фінансів та економіки обговорили питання зниження податків щодо надання інформаційного сервісу при допомозі інтернету, зоркема якщо це стосується не продажі якихось товарів через крамниці, а музики, фільмів, чи програмного забезпечення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG