Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 7 червня 2001 – “Розмови про розкол в опозиції передчасні”, - наголосив під час зустрічі з журналістами прес-секретар Форуму національного порятунку Олександр Кривенко. Він пояснив, що Форум сьогодні “переживає кризу”, пов”язану з необхідністю переходу до нового етапу. Про це на першій шпальті переповідає читачам газета “Молодь України”.

Поруч у статті, що має назву “На свободу з чистою совістю” часопис повідомляє, що для 35 тисяч українських в”язнів засвітила надія на амністію. Загалом зараз у в”язницях перебувають 170 тисяч засуджених, але лише 35 тисяч з них не становить значної соціальної небезпеки. І тому можуть розраховувати на достроковий вихід із місць позбавлення волі. У разі, якщо Верховна Рада підтримає запропонований президентом з нагоди 10-річчя Незалежності України Закон про амністію.

Продовжує розповідати про тих, хто перебуває за ґратами, газета “Сільські вісті”. Вона пише, що останніми роками в Україні зберігається стійка тенденція до зростання кількості неповнолітніх, засуджених за тяжкі злочини. Зараз у колоніях перебуває понад 3300 тисяч неповнолітніх правопорушників. Про це газета розповідає у статті “Підлітки за ґратами”.

У матеріалі “Той будує, той руйнує...” можна прочитати інтерв”ю з колишнім віце-спікером України Юлією Тимошенкою. Хоча традиційно з думками Юлії Володимирівни читачів знайомить газета “Вечірні вісті”.

Можливо, саме тому нині цей часопис не є в фаворі у влади. І як стверджується в сьогоднішньому числі часопису, влада прагне всіма можливими засобами закрити рота єдиній масовій опозиційній газеті “Вечірні вісті”. З цього приводу колектив виступив із заявою, ознайомитися з якою можна в статті “Вечірні вісті” як кістка в горлі влади”. Газета “Україна молода” коментує рішення футболіста Олега Блохіна перейти з фракції “Батьківщина” через певний проміжний етап незалежного парламентарія у фракцію комуністів. “Потрібно віддати належне КПУ- партії, яка останнім часом хронічно втрачала перевірених роками, найстійкіших членів. Аж раптом “придбала” нового, та ще й якого “партбілетника”. Чи допоможе кращий футболіст СРСР “хворій” фракції – велике питання, але те, що “зіркова” підтримка чемпіона усього на світі їй знадобиться –це факт”, - йдеться у газеті.

Україна перша з причорноморських держав дозволила закордонним інвесторам фінансувати підводні роботи з пошуку скарбів у Чорному морі. Але чи не покинуть межі України знахідки пошуковців? Про це оповідає газета “Сегодня”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG