Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 4 липня 2001 – 3 липня газета “Україна молода” святкувала своє 10-річчя. Свої привітання з цієї нагоди на шпальтах часопису друкують колишній прем’єр-міністр України Віктор Ющенко, Голова Верховної Ради Іван Плющ, народний депутат Григорій Омельченко та інші політики. Окрім цього, газета пропонує розлоге інтерв’ю з Віктором Ющенком, з якого можна довідатися про бачення екс-прем’єром свого політичного майбутнього, про його сьогоднішню діяльність та плани на найближчі роки.

Останнім часом чимало сказано і написано про іноземні інвестиції в Україну. Сьогодні цю тему на шпальтах газети “День” продовжує посол США в Україні Карлос Паскуаль. Він нагадує, що американські компанії продовжують бути найбільшими інвесторами в Україну. Починаючи з 1991 року американські інвестиції в українську економіку сягають понад 664 млн. доларів. Але не менш важливим, ніж “долари”, є й те, що в Україну імпортуються новітні технології, так би мовити сучасні “ноу-хау” бізнесу. Докладніше ознайомитися з думкою посла США в Україні про значення американських інвестицій можна в статті “Іноземні інвестиції в Україні: що криється за статистикою”.

Не оминає газета “День” ще однієї теми, яка останнім часом не зходить з перших шпальт українських газет. Це – депортація екс-президента Югославії Слабодана Мілошевича. Вчора в Гаазі розпочався Міжнародний суд над колишнім югославським президентом. Про нього читайте в статті “Суд століття”, він “політичний цирк” розпочався.”

Докладно розповідає про початок рослідування справи Мілошевича і газета “Правда України”. Публікація називається “Пристрасті довкола “маршруту” Бєлград – Гаага”.

Часопис також розповідає про судові засідання Одеського обласного суду, який розглядав одне з найрезонансніших злочинів минулого року: вбивство п”яти курсантів Одеської державної морської академії. Днями злочинцям було оголошено вирок – довічне ув”язнення. Подробиці – в рубриці “Злочин і кара”.

Продовжує тему судів газета “Вечірні вісті”, яка розповідає про роботу Печерського райсуду столиці. А надто ж - про гоніння на голову цього суду – Миколу Замковенка, який після обшуку в його кабінеті опинився на лікарняному ліжку. У статті “Осиротіла Феміда, або Печерський суд у відсутність голови перебуває в розгубленості” газета друкує репортаж кореспондента газети, який днями відвідав цей заклад.

Прочитати про книжкові новинки України традиційно можна в двотижневику “Книжник-ревю”. Зокрема, в останньому числі можна довідатися про збірку віршів українською мовою Кароля Войтили “Святиня”, дізнатися про причини успіху у читача роману Василя Шкляра “Ключ”, прочитати про вручення премії Фундації Омеляна і Тетяни Антоновичів письменникам Юрію Андруховичу та Романову Шпорлюку та довідатися про останні події з літературного житті України та світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG