Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі затримано міліцією і побито редактора газети «Мелитопольские ведомости»


У Севастополі затримано міліцією і побито редактора газети «Мелитопольские ведомости»

Сімферополь, 02 серпня 2001 - У Севастополі затримано міліцією і побито редактора газети «Мелітопольскіє вєдомості» Євгена Рибку. Колеги журналіста розцінили цей випадок як «акт грубої сваволі» і висловили «рішучий протест у зв'язку з проявленим адміністративним вандалізмом».

Увечері 28 липня редактор газети «Мелітопольскіє вєдомості» Євген Рибка разом із дружиною, сином і сестрою дружини повертався із Севастополя в Мелітополь. На Севастопольському автовокзалі до нього підійшли кілька незнайомців у цивільному одязі і зажадали від журналіста пройти з ними. Вони силоміць заштовхали Євгена Рибку в автомобіль без спеціальних опізнавальний знаків. Також силоміць була посаджена в цей же автомобіль родичка журналіста, яка намагалася його захистити, не знаючи, хто його намагається захопити. Затриманих доставили у міське управління міліції. Пізніше Євгена Рибку перепровадили в камеру попередньої затримання Нахімовського районного відділення внутрішніх справ і залишили там до ранку. 29 липня суддею Нахімовського місцевого суду він був офіційно попереджений за злісний спротив співробітникам органів внутрішніх справ і відпущений.

Євген Рибка стверджує, що співробітники міліції не звернули уваги на його заяви про те, що він журналіст і на його журналістське посвідчення, яке він намагався показати. Він каже, що зазнав побоїв, погроз і жорсткого психологічного тиску з боку міліціонерів. Після звільнення він офіційно зняв побої і зафіксував їх у медичному закладі.

За словами редактора «Мелітопольскіх вєдомостєй», у міліції йому роз'яснили, що причиною його затримання послужила його коротка зачіска і чорна футболка з написом «Skinqwuake» - скін-куак (дослівно - шкірострус), що дозволило співробітникам міліції побачити в ньому неонациста, який готує провокацію проти президентів України і Росії, котрі цього дня перебували в Севастополі.

Євген Рибка заявив, що має намір оскаржити рішення Нахімовського суду, а також подати судовий позов проти співробітників Сімферопольського міськуправління МВС України. Асоціація журналістів Мелітополя, яка підтримала колегу, вважає цей випадок «актом грубої сваволі» і висловила «рішучий протест у зв'язку з проявленим адміністративним вандалізмом». З вимогою об’єктивного розслідування цього інциденту виступили Комітет з моніторингу свободи преси в Криму та Асоціація вільних журналістів Криму. Але чи допоможе? Прокуратура Севастополя поки ніяк не реагує.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG