Доступність посилання

ТОП новини

На чемпіонаті світу з легкої атлетики у Едмонтоні золоту медаль в забігу на 100 метрів здобула українка Жанна Пінтусевич-Блок


На чемпіонаті світу з легкої атлетики у Едмонтоні золоту медаль в забігу на 100 метрів здобула українка Жанна Пінтусевич-Блок

Едмонтон, 7 серпня 2001 – Канадське місто Едмонтон 6 серпня увечері пережило справжню спортивну сенсацію. Знаменита американка Меріон Джонс, яка 42 рази безперервно на світових змаганнях перемагала у фіналі забігу на сто метрів, потерпіла фіаско, програвши 0,03 секунди українській спортсменці Жанні Пінтусевич-Блок. Вона перемогла з результатом 10,82 секунди. Для Едмонтону, в якому мешкає понад 300 тисяч українців, цей вечір перетворився у гучне свято. Пізно до ночі місто скандувало на честь перемоги української спортсменки. Свого захоплення найшвидшою жінкою у світі не приховували і канадські спотривні коментатори. Сама ж чемпіонка світу відразу після перемоги зізналася:

Жанна Пінтусевич-Блок

Почуваюся просто грандіозно! Після перемоги у пів-фіналі я відчула впевненість, що таки можу бути першою у забігу на сто метрів. Ця моя заповітна мрія нарешті здійснилася, і я як ніколи щаслива!

Надія Бадзів

Чотири роки тому ця українська спортсменка здобула звання чемпіонки світу у забігу на двісті метрів. Та стометрову дистанцію тоді їй подолати першою таки не вдалося, хоча Жанна і була дуже близькою до перемоги – на фотофініші було зафіксовано, що вона лише на 0,02 секунди поступилася амерканці Меріон Джонс. Перемігши її цього разу Жанна Пінтусевич-Блок сказала, що завжди захоплювалася своєю знаменитою суперницею і вірила, що таки колись випередить її у стометровому забігу. На чемпіонаті у Едмонтоні так і сталося.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG