Доступність посилання

ТОП новини

Головна військова прокуратура Росії порушила кримінальну справу щодо лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко за статтями “співучасть в організації хабара” та “дача хабара”


Головна військова прокуратура Росії порушила кримінальну справу щодо лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко за статтями “співучасть в організації хабара” та “дача хабара”

Київ, 8 серпня 2001 - Головна військова прокуратура Росії порушила кримінальну справу щодо лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко за статтями “співучасть в організації хабара” та “дача хабара”. Справу порушено на підставі даних, отриманих під час розслідування кримінальної справи щодо генерал-полковника Георгія Олійника.

Тим часом, Генпрокуратурою Російської Федерації до Генеральної прокуратури України було направлено кримінальну справу з обвинуваченням Юлії Тимошенко та її чоловіка у порушенні митного законодавства. Йдеться про епізод липня 95-го року, коли нібито Юлія Тимошенко була затримана митниками московського аеропорту “Внуково”. У ручній поклажі громадянки України було виявлено 100 тисяч доларів США. Сама Юлія Тимошенко спростовує усі ці звинувачення і оскаржуватиме їх у суді. А передачу Генпрокуратурою Росії українським колегам кримінальної справи вона розцінює, як результат двосторонніх домовленостей між Леонідом Кучмою та Володимиром Путіним, наслідком яких є здача президентом України національних інтересів у політиці та економіці.

На екстреному брифінгу лідер партії “Батьківщина” повідомила, що у порушенні прокуратурою Росії кримінальних справ та, головне, передачі їх Генеральній Прокуратурі України Юлія Тимошенко вбачає насамперед розправу із опозицією в Україні.

Лідер партії “Батьківщина” та передвиборного блоку ФНП Юлія Тимошенко вважає, що результатом активних краваткових та безкраваткових зустрічей президентів Росії та України є рішення Москви втретє зробити ставку на Леоніда Кучму – тобто йдеться про третій термін його президентства. Що ж до кримінальних справ, які стали приводом для розмов про здачу або захист національних інтересів, то пані Тимошенко назвала їх абсолютно надуманими. Що мовляв, пана Олійника вона взагалі не знаю, а відповідно як вона могла давати йому хабара. А щодо митного контролю в аеропорті “Внуково”, то Юлія Тимошенко сказала, що (цитую) “смішно навіть казати, що у 95-му році було порушення якихось митних правил і через 6 років Росія згадала про це, не маючи такого Факту, бо якщо б він існував, то розглядався б у тому ж 95-му році”. Звинувачення лідеру “Батьківщини” у Росії були пред’явлені заочно. Серед подальших дій Тимошенко наступне: вона якомога швидше подаватиме скарги до суду, адже вини за собою не відчуває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG