Доступність посилання

ТОП новини

Анонс тем Ранкової Свободи, четвер 9 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом


Анонс тем Ранкової Свободи, четвер 9 серпня 2001 року, 06:00 КХ / 06:30 ФМ за київським часом

Дорогі слухачі! Щиро вітаємо вас у Ранковій Свободі!

Перед мікрофоном ведуча Галина Мовчан

ДИСКУСІЇ ПРО РОЛЬ ВАТІКАНУ, А РАДШЕ ПРО ЙОГО БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ У РЯТУВАННІ ЄВРЕЇВ ПІД ЧАС ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ НИНІ НАБИРАЮТЬ НОВОГО РОЗМАХУ

Ставлячи під загрозу взаємини між римо-католицькою церквою і юдаїзмом. У вівторок Ватікан гостро скритикував заяви деяких єврейських істориків – членів спільної комісії голокосту, як було сказано, за «безвідповідальність і наклепницьку кампанію» проти католицької церкви.

КОЛИШНІЙ ПРЕЗИДЕНТ СПОЛУЧЕНИХ ШТАТІВ АМЕРИКИ БІЛЛ КЛІНТОН НАПИШЕ СПОГАДИ, ЗА ЯКІ ВИДАВЦІ ВЖЕ ЗАПРОПОНУВАЛИ ЙОМУ АСТРОНОМІЧНИЙ АВАНС

ГОЛОВНА ВІЙСЬКОВА ПРОКУРАТУРА РОСІЇ ПОРУШИЛА КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ЩОДО ЛІДЕРА ПАРТІЇ “БАТЬКІВЩИНА” ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО ЗА СТАТТЯМИ “СПІВУЧАСТЬ В ОРГАНІЗАЦІЇ ХАБАРА” ТА “ДАЧА ХАБАРА”

Справу порушено на підставі даних, отриманих під час розслідування кримінальної справи щодо генерал-полковника Георгія Олійника.

Тим часом, Генпрокуратурою Російської Федерації до Генеральної прокуратури України було направлено кримінальну справу з обвинуваченням Юлії Тимошенко та її чоловіка у порушенні митного законодавства. Йдеться про епізод липня 95-го року, коли нібито Юлія Тимошенко була затримана митниками московського аеропорту “Внуково”. У ручній поклажі громадянки України було виявлено 100 тисяч доларів США.

Сама Юлія Тимошенко спростовує усі ці звинувачення і оскаржуватиме їх у суді. А передачу Генпрокуратурою Росії українським колегам кримінальної справи вона розцінює, як результат двосторонніх домовленостей між Леонідом Кучмою та Володимиром Путіним, наслідком яких є здача президентом України національних інтересів у політиці та економіці.

У СЕРПНІ МИНУЛО 60 РОКІВ З ПОЧАТКУ ФОРМУВАННЯ НА ВОЛИНСЬКОМУ ПОЛІССІ ПЕРШИХ ЗАГОНІВ УКРАЇНСЬКОЇ ПОВСТАНСЬКОЇ АРМІЇ

Але основні сили УПА сформувалися на окупованій ворогами території України наприкінці 1942 року.

Апогей їх боротьби припадає на 1943-44 роки, коли у лавах УПА під командуванням одного з офіцерів ОУН (Б) Романа Шухевича було зосереджено до 90 тисяч вояків.

Згадаймо ж сьогодні про деякі найновіші джерела про український рух опору та його лідера.

У ФРАГМЕНТІ “ВЕЧІРНЬОЇ СВОБОДИ” - ПЕРЕДАЧІ, ЩО ЙШЛА В ПРЯМОМУ ЕФІРІ НАПЕРЕДОДНІ НИНІ МОВА З ПРИВОДУ МІГРАЦІЇ ТА НАВКОЛО НЕЇ

Гості Вечірньої Свободи: Сабіне Штьор, прес-аташе Посольства Німеччини в Україні та Петро Матіяшик, директор центру комерційного права компанії “Делойт енд Туш”.

ПРОБЛЕМИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛАНДШАФТУ ПІВДЕННОГО БУГУ

Справа в тому, що в Україні не залишилося жодного регіону, екологія якого б не постраждала внаслідок недбалого і зовсім необов”язкового втручання людини.

Планове будівництво атомних електростанцій майже на всій українській території за радянських часів призвело до плюндрування, колись багатих за своїм біологічним розмаїттям, цілісних екосистем.

Ми дякуємо вам за увагу і зичемо приємного дня.

Будьте здорові.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG