Доступність посилання

ТОП новини

Іноземні інвестиції в українські регіони


Іноземні інвестиції в українські регіони

Київ, 19 вересня 2001 - Після шоку, який опанував фондові біржі і нафтовий ринок після терактів у США, світова торгівля поволі приходить до тями. І твердження деяких політиків у Києві, що, мовляв, Україна знаходиться далеко від процесів, що визначають цими днями життя міжнародної торгівлі, явно помилкові. Адже український ринок уже став складовою ринку світового, про що свідчить активність іноземних інвесторів.

Після короткочасної паніки на фінансовому ринку ситуацію було опановано завдяки жорстким, але виваженим діям уряду та Нацбанку. А іноземні компанії, оговтавшись, повернулись до повсякденної праці: відвідувачі звично штурмують ресторани «МакДональдс» у Києві і Дніпропетровську, ділову англійську мову чути у столиці та на Заході держави, іноземні сухогрузи розвантажуються в Одеському міжнародному морському порту. Інвестори продовжують: хто – досліджувати потенціал українського ринку, хто – розписувати «бізнес-плани» на майбутнє. За словами керівника американського Фонду сприяння підприємцям «West-NIS Fund» Наталі Яресько, іноземний капітал уже став чсладовою повсякденного економічного життя України. Що стосується діяльності очолюваного пані Яресько Фонду, то він має чимало проектів на теренах України: у Донецьку – це відома кондитерська фабрика “АВК”, у Сумах – будівельна компанія “СБК”, на Волині – один з найбільших українських виробників морозива підприємство “Троянда”.

Звичайно ж, український ринок має значний потенціал, хоча існують певні труднощі при його освоєнні – на це часто нарікають іноземні бізнесмени. За словами Надзвичайного і повноважного посла Великобританії в Україні Роланда Сміта, незважаючи на нестабільне законодавство і певний консерватизм владних інституцій, західні інвестори “поважають Україну за високий професіоналізм її кадрів”. Таким чином, економічний і людський потенціал України приваблює іноземних бізнесменів, фактично залишаючись її головною візитівкою на міжнародній арені.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG