Доступність посилання

ТОП новини

Зелений Рух Миколаївщини знову б»є на сполох. Екологів надзвичайно турбує екологічна ситуація в регіоні та плани добудови Ташлицької ГАЕС


Зелений Рух Миколаївщини знову б»є на сполох. Екологів надзвичайно турбує екологічна ситуація в регіоні та плани добудови Ташлицької ГАЕС

Київ, 27 вересня 2001 - За словами заступника голови громадської організації “Зелений Рух” Олександра Малицького – влада на Миколаївщині нічого не робить для збереження природнього навколишнього середовища, вдається до порушення чинного Законодавства у прагненні прорвати блокаду яка виникла під час ініціювання протестів проти добудови екологічно небезпечного об”єкту – Ташлицької ГАЕС.

Олександр Малицький далі продовжив:

“Всі експертизи, починаючи з 1988 року і закінчуючи нинішнім днем, були тільки негативні. Але, зараз робиться спроба вдатися до сумно відомої колективної безвідповідальності. Влада згори тисне на Миколаївську облдержадміністрацію, а вона побоюється самостійно визначитися і поставити остаточний підпис. Тому вона вдалася до таких методів як “Громадські слухання”. Саме їхні учасники мають погодитися з добудовою Ташлицької ГАЕС.

Для того щоби це погодження було гарантоване – Громадські слухання проходять у закритому режимі, у сесійному залі приміщенні обласної Ради. Від екологів буде представлено 20 осіб, за умови що в залі є триста місць. Решта буде люди або байдужі, або невірно поінформовані, або навіть слухняні. Саме вони можуть проголосувати за добудову Ташлицької ГАЕС і заповнення Олександрійського водосховища”.

Ігор Столяров: Ви певно пригадуєте про екологічну ситуацію, катастрофу у Первомайському районі Миколаївської області. Яким там є стан нині?

Олександр Малицький: Сьогодні однозначно сказати про те чи покращилася, чи погіршилася ситуація, чи може залишилася на попередньому рівні – неможливо. Батьки потерпілих дітей говорять, що з карток хворих дітей повиривали сторінки де було записано щось незручне, і було записано інше.

Сьогодні це елементарно робиться.

Є данні, що прояви хвороби у Первомайському районі тривають Або медицина знесилена, або не може сказати правду”.

Боротьба між екологами та владою на Миколаївщині триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG