Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 11 жовтня 2001 - Незважаючи на запевнення політиків, що в ході війни, оголошеної міжнародному тероризмові, воєнні дії ведуться і вестимуться лише проти об’єктів та інфраструктури талібів, потерпає також і мирне населення Афганістану. Тому, як зауважує газета “Факти”, ні для кого не стали несподіванкою біженці, котрі втікають від бомбардувань. Очікується, що кордонів України афганські біженці досягнуть тижнів за два. Однак вже почали з’являтися повідомлення, що в Закарпатській області затримано понад тридцять нелегальних мігрантів з Афганістану. Часопис наголошує, що відсутність візового режиму з країнами Центральної Азії і війна в цьому регіоні загрожують Україні гуманітарною катастрофою.

В цьому ж числі “Факти” друкують інтерв”ю з радником голови Нацбанку України з економічних питань Анатолієм Дроб”язком, який прогнозує – як вплине війна в Афганістані на стан американської економіки і стабільність долару США. Стаття називається “Найближчим часом долар не впаде”.

Але все ж головною темою в сьогоднішніх газетах лишаються можливі причини аварії російського літака Ту-154. Версія причетності до трагедії української ракети дедалі частіш згадується в ЗМІ. “Ми не збивали, або Наші військові наполягають, що вони не причетні до катастрофи російського літака” – у статті під таким заголовком газета “Сільські вісті” знайомить читачів зі спростуваннями Міноборони України інформації, що нібито експерти знайшли на місці катастрофи уламки ракети С-200.

Газета “Вечірні вісті” зазначає, що хоча офіційних результатів про причини катастрофи ще немає, однак чимало фактів свідчать, що над українською Протиповітряною обороною збираються хмари, і долучилися до цього українські високі чини. Так, міністр Оборони України Олександр Кузьмук заявив у день трагедії, що всі ракети влучили в цілі. А вже через три дні головнокомандувач ППО Володимир Ткачов уточнює, що у ціль влучила 21 ракета з 23-х. Про інші суперечності між українськими військовими посадовцями читайте в статті “Чорноморські Бровари”.

Якими можуть бути наслідки для України, якщо “ракетна” версія таки підтвердиться - про це розповідає газета “День”, яка інформує, що у разі, коли буде доведено причетність українських військовиків до трагедії російського літака, це, окрім втрат для іміджу України, понесе за собою також і відчутні фінансові втрати. Страхові компанії, після відшкодування збитків авіакомпанії та сім”ям загиблих / кожного з яких, до речі, було застраховано на сумі 20 тис. Доларів США/, можуть виставити регресивний позов до винної у катастрофі сторони. А весь тягар ляже на плечі українських платників податків.

Не випускають українські газетярі з поля зору і причетних до банкрутства Агробанку “Україна”. Так, народний депутат, лідер депутатського об”єднання “Антимафія” Григорій Омельченко продовжує в сьогоднішньому числі “Сільських вістей” у статті “Волохата лапа” вказувати прізвища, хто особисто долучився до краху агробанку.

Про результати розслідувань тимчасової парламентської слідчої комісії з питань розслідування кризового стану банку “Україна” розповідає також і газета “Україна молода” у статті “Банк “Україна” – на депутатській совісті і совісті уряду”. Хоча екс-прем’єри до його краху не причетні.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG