Доступність посилання

ТОП новини

«Сіменс» планує розширити діяльність в Україні


«Сіменс» планує розширити діяльність в Україні

Берлін, 20 листопада 2001 - Німецький концерн “Сіменс” має намір розширити свою діяльність в Україні. За словами представника компанії Герхарда Вільдмана, головну увагу в майбутньому буде зосереджено на розвитку виробництва та сервісного обслуговування. Водночас німецький бізнесмен закликав українське керівництво збільшити зусилля, спрямовані на покращення інвестиційного клімату в Україні.

Німецький електротехнічний концерн “Сіменс” вже представлений в Києві, Донецьку, Харкові, Одесі та Вишгороді. Як повідомив представник компанії Герхард Вільдман, виступаючи на одному з форумів у Берліні, незабаром буде відкрито ще одне представництво “Сіменса”, цього разу - у Львові. Загалом німецький концерн забезпечує роботою в Україні вже понад 300 осіб. Якщо до розвалу Радянського Союзу діяльність “Сіменса” в Україні була зосереджена на проектах з модернізації, автоматизації виробництва, а також на постачанні медичного устаткування, то тепер до цих галузей додалася ще й співпраця в інформаційній, телекоммунікаційній та енергетичній сферах.

За словами Герхарда Вільдмана, “Сіменс” прагне зміцнити свої позиції на українському ринку завдяки розвитку виробництва та наданню сервісних послуг у пошуку інженерних рішень для промисловості. На відміну від інших західних компаній, які зараз переживають дефіцит висококваліфікованої робочої сили, німецький електротехнічний велетень робить ставку не на запрошення фахівців до ФРН за так званими “зеленими картками”, а на залучення спеціалістів для роботи у своїх підрозділах в Україні. Так, ще 1998 року “Сіменс” створив у Донецьку власний Інженерно-технічний центр. Одне з його завдань полягає в проектуванні та збиранні автоматизованих систем для клієнтів з усього світу.

Судячи з усього, “Сіменс” розглядає Україну як важливий плацдарм, який можна використати для зміцнення позицій в інших колишніх радянських республіках. Як повідомив представник концерну Герхард Вільдманн, зараз розробляються плани щодо перетворення київського регіонального представництва “Сіменс” на своєрідний компетентний центр для розвитку діяльності в країнах Центральної Азії та Кавказу. Водночас німецький бізнесмен піддав критиці недостатні темпи покращення інвестиційного клімату в Україні. За словами Вільдмана, діяльність концерну в цій колишній радянській республіці гальмується, зокрема, через непрозоре законодавство та недостатній рівень політичної стабільності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG