Доступність посилання

ТОП новини

На сесії кримського парламенту


На сесії кримського парламенту

Симферополь, 21 листопада 2001 - В середу в Симферополі розпочала роботу листопадова сесія кримського парламенту. І вже одне з перших питань, яке розглянули депутати, призвело до парламентського скандалу. Рахункова палата Криму зажадала скасування 20 постанов і рішень Ради міністрів АРК.

Протистояння в кримському парламенті, яке перманентно триває останні два роки, з відставкою з прем’єрського крісла Сергія Куницина – не припинилося, воно лише набрало відверто внутрішньопарламентського характеру. І розгляд на сесії Верховної Ради Криму звіту Рахункової палати АРК мало стати для прихильників спікера місцевого парламенту, комуніста Леоніда Грача переможним фіналом у цій політичній війні. Однак, карти політикам сплутав кримський прокурор Олександр Доброріз.

Голова Рахункової палати Криму Микола Горбатов у своєму звіті звинуватив цілу низку посадових осіб колишнього складу уряду автономії у багатомільйонних крадіжках бюджетних коштів. За його словами, усі матеріали він передав до Генеральної Прокуратури України. Найчастіше Микола Горбатов називав прізвища екс-урядовців Сергія Куницина, Сергія Веліжанського та Людмили Денисової, які нині є депутатами і вже майже 3 роки перебувають в жорсткій опозиції Леонідові Грачу. Голова Рахункової Палати Криму запропонував скасувати 20 постанов і рішень кримського уряду часів керування ним Сергієм Кунициним.

Однак, свято для прихильників Леоніда Грача зіпсував прокурор автономії Олександр Доброріз: “Як встановлено у перебігу перевірки, висновки спеціальної слідчої комісії колегії Рахункової Палати, м’яко кажучи, не повною мірою відповідають вимогам закону. Зокрема, з 20 постанов і рішень уряду Криму, які комісія подає як незаконні, лише 9 ухвалені з певними порушеннями чинного законодавства”, - заявив кримський прокурор.

Результатом цього виступу стало ухвалення такого рішення Верховної Ради АРК, яким лише “взято до уваги інформацію Рахункової Палати” і відмовлено у вимозі її голови скасувати два десятки урядових постанов. Протистояння в кримському парламенті триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG