Доступність посилання

ТОП новини

Кримська міліція заявляє, що не втручається у передвиборчу кампанію


Кримська міліція заявляє, що не втручається у передвиборчу кампанію

Симферополь, 12 березня 2002 - Начальник Головного управління МВС України в Криму генерал Микола Паламарчук каже, що кримська міліція не має наміру втручатися у передвиборчу кампанію, а якщо хтось із його підлеглих чинитиме інакше, то буде покараний. Правда, це не стосується тих правоохоронців, хто сам балотується до рад усіх рівнів. А таких у Криму 140 осіб – від полковників до рядових бійців патрульно-постової служби.

За словами генерала Миколи Паламарчука, до тих працівників міліції, які втручатимуться у перебіг виборчої кампанії, вживатимуться жорсткі заходи реагування – аж до звільнення з органів внутрішніх справ: “Міліція не втручається і не втручатиметься у жодні політичні процеси. Ми поза політикою. Для нас найголовніше – гарантувати громадський порядок і вільне волевиявлення громадян”, - заявив у понеділок начальник кримської міліції.

Відповідаючи на запитання журналістів про наметові містечка в центрі Симферополя, генерал Паламарчук заявив, що як громадянин – категорично проти таких форм протесту, однак, як начальник міліції – він діятиме в межах закону, і лише у тому випадку, якщо суд ухвалить рішення про знесення наметів – правоохоронці забезпечать його виконання. Поки що ж міліція лише охороняє учасників акцій протесту і виловлює серед них осіб у нетверезому стані.

Говорячи про виборчі справи, Микола Паламарчук також повідомив, що за даними правоохоронців, до рад різних рівнів балотуються й особи, які підозрюються у скоєні конкретних злочинів. За словами генерала, серед кандидатів у депутати – чимало клієнтів правоохоронних органів, які займатимуться ними і після виборів. Правда, пан Паламарчук не назвав точну кількість таких кандидатів, повідомивши, що раніше кримська міліція не допустила до реєстрації понад 50 осіб, запідозрених у приналежності до криміналітету.

Що ж стосується відомого інциденту з викраденням реєстраційних документів із Центрвиборчкому Криму, то Микола Паламарчук повідомив, що документи знайдено і повернуто, але слідство триває: За словами начальника кримської міліції, головній підозрюваній Антоніні Устиновій загрожує покарання аж до 5 років ув’язнення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG