Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі триває судова епопея, викликана результатами виборів 31 березня 2002 року


В Одесі триває судова епопея, викликана результатами виборів 31 березня 2002 року

Одеса, 17 квітня 2002 – В Одесі триває судова епопея, викликана результатами виборів 31 березня 2002 року. Протистояння досягло надзвичайного напруження, але всеукраїнські засоби масової інформації, не кажучи вже про регіональні, цього наче не помічають, скаржаться місцеві спостерігачі.

У Жовтневому районному суді вже третій день триває розгляд скарги кандидата на посаду міського голови Едуарда Гурвіца, який вимагає, посилаючись на численні порушення і фальсифікацію голосування, скасувати результати виборів мера Одеси і депутатів міської Ради.

Головуючий на суді, на думку багатьох присутніх у залі, зайняв позицію відкидання будь яких клопотань із боку сторони позивача. Було, серед іншого, відхилено вимогу перервати судові засідання і забезпечити повну фіксацію процесу необхідними технічними засобами. Необхідне клопотання пана Гурвіца було прийнято в апеляційному суді Одеської області, але цей факт у Жовтневому райсуді міста не взяли до уваги.

Своє враження від поведінки головуючого на суді висловила активістка міської організації Партії “Реформи і Порядок” Наталка Чайчук:

“Він підігрує одній команді і, навпаки, дуже жорстко поводиться з представниками іншої команди. Я думаю, що все упереджено. Я думаю, що все вирішено… Але все одно не треба складати руки. На мій погляд, усе одно треба цю гру грати до кінця. До речі, мені здається, що сам суддя своїм вчинком, коли Він позбавив телеоператорів права працювати в залі, розписався в тому що Він побоюється того, що мас-медіа доведуть людям неправомірність того, що відбувається…” – вважає Наталка Чайчук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG