Доступність посилання

ТОП новини

Кримські комуністи хочуть залишатися при владі


Кримські комуністи хочуть залишатися при владі

Симферополь, 7 травня 2002 - Кримські комуністи не мають наміру йти з влади в автономії, хоча й програли цьогорічні вибори. Попри від’їзд їхнього лідера Леоніда Грача до українського парламенту, вони мають намір увійти до складу уряду Криму, а також до президії Верховної Ради АРК.

Як повідомила прес-служба Кримського республіканського комітету Компартії України, бюро рескому на своєму останньому засіданні за участі перших секретарів міських і районних комітетів КПУ врахувало те, що сьогодні “клановість” роздирає Крим, що клани, які не мають гідного кадрового потенціалу, не зможуть на конструктивній основі між собою домовитися. З урахуванням цього бюро рескому Компартії, цитую: “оцінивши всю складність ситуації, а особливо – її можливі наслідки, прийшло до висновку, що комуністи за певних умов могли б узяти участь у роботі президії Верховної Ради Автономної Республіки Крим і Ради Міністрів, направивши туди своїх представників”, кінець цитати.

Отже, як стало відомо, кримські комуністи претендують щонайменше на 7 місць в уряді автономії, в тому числі – на крісло віце-прем’єра, пропонуючи послуги члена рескому Володимира Казаріна. Члена КПУ, депутата Олену Асмолову комуністи рекомендують на посаду керівника Антимонопольного комітету Криму. Вони також наполягають на тому, щоб їхній прихильних Микола Горбатов залишився на посаді голови Рахункової палати Верховної Ради АРК. У парламенті автономії комуністи вимагатимуть 4 місця у президії, рекомендуючи на посаду 1-го віце-спікера Лентуна Безазієва.

Разом з тим, за рішенням бюро рескому, фракція комуністів кримського парламенту при виконанні зазначених вимог, за жодних обставин не погодиться на призначення міністром фінансів Криму представниці антикомуністичного Громадського комітету “Прозора влада” Людмили Денисової, а також віце-прем'єрами чи віце-спікерами - члена Меджлісу Ільмі Умерова і координатора не лівої парламентської більшості Василя Кисельова. Ці умови на переговорах доручено викласти Володимиру Казаріну, який за відсутності Леоніда Грача став лідером комуністичної фракції, що нараховує зараз лише 22 депутати.

Кримські комуністи, які з тріском програли нинішні вибори, як виглядає, не хочуть іти з влади. Але, як мовиться у повідомленні прес-служби рескому, члени бюро Кримського республіканського комітету КПУ, ухвалюючи таке рішення, керувалися вищими інтересами Криму у збереженні стабільності, міжетнічного миру та проросійського вектора розвитку автономії.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG