Доступність посилання

ТОП новини

Економічні Новини


Економічні Новини

СУДНОПЛАВНІЙ КОМПАНІЇ "УКРФЕРРІ" ПРИСВОЄНО СТАТУС НАЦІОНАЛЬНОГО ПЕРЕВІЗНИКА

Цей статус компанія "Укрферрі" отримала після проведення відповідного конкурсу. Компанія створена у жовтні 1995 року. Основний вид діяльності - надання експортних послуг із міжнародних перевезень вантажів і пасажирів морським транспортом. "Укрферрі" працює на міжнародній автомобільно-залізничній переправі Іллічівськ-Варна. У грудні 1996 р. компанія відкрила поромну лінію Україна-Грузія в рамках Євразійського транспортного коридору.

УЖЕ ЦЬОГО РОКУ ЄВРОСОЮЗ МОЖЕ ВИДІЛИТИ УКРАЇНІ КРЕДИТ ОБСЯГОМ У 110 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО

Такий прогноз у представника прес-служби Європарламенту Клауса Хульмана. Нагадаю, у середу Європарламент ухвалив пакет фінансової допомоги Україні. Депутати Європарламенту проголосували за надання нового кредиту для України, врахувавши певні економічні успіхи держави. Упродовж кількох років Євросоюз не надавав Києву макрофінансову допомогу, оскільки був незадоволений економічною ситуацією в Україні. Так, попередній фінансовий пакет восени 1998 року було виплачено лише частково, а 92 із 150 мільйонів євро було заморожено. Нинішній кредит для України має певні умови. Позика в 110 мільйонів євро надається терміном на 15, а повертати гроші Україна має почати через 10 років. Окрім того, Україна має дотримуватися домовленостей з Міжнародним валютним фондом та Єврокомісією.

БІЛЬШ ЯК НА 35 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ЗМЕНШИЛИСЬ НА ІВАНО-ФРАНКІВЩИНІ ПОДАТКОВІ НАДХОДЖЕННЯ ДО БЮДЖЕТІВ УСІХ РІВНІВ УПРОДОВЖ ЦЬОГО РОКУ.

Основними причинами тотальної несплати податків називають невиконання задекларованих податкових зобов’язань та невиплату вже реструктуризованих податків. Як наслідок загальна податкова заборгованість суб’єктів підприємництва в області перед державним бюджетом постійно зростає. Керівництво обласної податкової адміністрації звинуватило у ситуації, що склалася, податкові інспекції, які не виконують своїх обов’язків щодо наповнення державної скарбниці. Місцеві економісти-аналітики наголошують, що податкова адміністрація в регіоні вже найближчим часом може ініціювати відкриття кримінальних справ щодо найбільш злісних неплатників податків.

ПІДВИЩЕННЯ РОСІЄЮ ЕКСПОРТНОГО МИТА НА НАФТУ НЕ СПРИЧИНИТЬ ПОДОРОЖЧАННЯ НАФТИ, ЩО ЕКСПОРТУЄТЬСЯ В УКРАЇНУ

У цьому запевняє українців президент російської нафтової компанії "Лукойл" Вагіт Алекперов. За його словами, шкала експортного мита, яка ухвалена в Росії, влаштовує нафтові компанії, оскільки розроблялася вона урядом РФ спільно з нафтовими компаніями. Найголовніше, що таким чином НК добилися прогнозованості рішень щодо експортного мита. "Ми вважаємо це благом, адже страшні не податки, страшна їх непередбачуваність", заявив президент "Лукойла".

28 ТРАВНЯ У КИЄВІ ВІДБУДЕТЬСЯ ПІДПИСАННЯ УГОДИ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ КАБМІНОМ І ВСЕСВІТНЬОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ

Крім цього, за словами міністра освіти й науки Василя Кременя, буде підписана й угода між Міністерством та цією організацією. Мова про конкретне співробітництво, зокрема, в підготовці кадрів і допомоги з боку поважної міжнародної організації у становленні "цивілізованих правових норм у галузі інтелектуальної власності й авторських прав".

МІНІСТР АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ СЕРГІЙ РИЖУК ПІДТВЕРДИВ, ЩО, ПОПРИ НЕСПРИЯТЛИВІ ПОГОДНІ УМОВИ, "ПРОГНОЗ УРОЖАЮ ЗЕРНОВИХ ЦЬОГО РОКУ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ПОПЕРЕДНІМ" – 36,6 МЛН. ТОНН

За його словами, ситуацію на полях ускладнює дефіцит вологи. Водночас міністр висловив сподівання, що нещодавня спека не вплине на урожай і якість зерна.

КАБМІН ЗАТВЕРДИВ КОНЦЕПЦІЮ ЛЕГАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ Й БОРОТЬБИ З ЙОГО НЕЛЕГАЛЬНИМ ВИКОРИСТАННЯМ

До основних організаційних заходів віднесені, зокрема, обов'язковість придбання ліцензованого програмного забезпечення під час купівлі комп'ютерної техніки, а також заборону незаконної інсталяції нового програмного забезпечення. До Національної програми інформатизації повинні бути включені заходи зі створення інформаційно-довідкової системи з питань поширення й використання ліцензованого забезпечення.

У НАЙБЛИЖЧІ ДВА РОКИ УКРАЇНА ЗМОЖЕ ДОМОГТИСЯ ЗАПЛАНОВАНОГО ЗРОСТАННЯ ВВП НА 6% ЩОРІЧНО

Це планується зробити за рахунок розвитку внутрішнього ринку і підвищення його платоспроможності, а також завдяки збільшенню експорту, вважає прем'єр-міністр України Анатолій Кінах. Прем'єр, зокрема, підкреслив, що низка галузей, зокрема АПК, металургійний комплекс, гірничодобувна промисловість і машинобудування мають "серйозний експортний потенціал".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG