Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська мерія прагне відродити туристичну галузь в обласному центрі Прикарпаття


Івано-Франківська мерія прагне відродити туристичну галузь в обласному центрі Прикарпаття

Івано-Франківськ, 7 червня 2002 - Керівництво міста розглядає туризм у перспективі як одне з основних джерел наповнення місцевої скарбниці.

Новий заступник мера Івано-Франківська з економічних питань Олег Синютка заявив журналістам, що обласному центру необхідно активно розвивати туристичну галузь. Це стане одним із пріоритетів у роботі мерії на наступні чотири роки. Як наголосив Олег Синютка, масштабна реконструкція Івано-Франківська втрачає сенс, якщо сюди не приїжджатимуть туристи і відповідно не залишатимуть тут гроші. Міська влада обласного центру Прикарпаття заявляє, що необхідно створити міф про Івано-Франківськ як певну туристичну Мекку в передгір'ї Карпат. Поки що ж творення міфу залишається у віддаленій перспективі.

Директор обласного Краєзнавчого музею зокрема підкреслив, що експозиції відвідує в середньому упродовж дня 1-2 туристи. Не часто побачиш туристів також у художньому музеї, який експонує унікальну колекцію творів сакрального мистецтва Галичини. Експозиції художнього музею фахівці вважають одними з найкращих у Східній Європі. Однак у музеях уже давно не видавали жодної рекламної продукції, яка б привабила туристів. Причина традиційна – відсутність коштів. На відсутність фінансів нарікали також керівники туристичних фірм Івано-Франківська. На сьогоднішній день жодна з туристичних фірм міста не володіє хоча б одним комфортабельним автобусом для перевезення мандрівників. У підсумку представники туристичної галузі Івано-Франківська заявили, що, прагнучи отримувати прибутки, мерія повинна передовсім укласти кошти у розвиток галузі. Поки що ж міські чиновники не готові виділяти фінанси туристичним підприємствам. Однак мерія вже знайшла приміщення для центру туристичної інформації, який принаймні зміг би інформувати інші регіони про те, де ж можна відпочити на Прикарпатті і що можна тут цікавого побачити.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG