Доступність посилання

ТОП новини

У Криму – новий представник президента


У Криму – новий представник президента

Симферополь, 27 червня 2002 - Президент України Леонід Кучма указом призначив Олександра Діденка своїм постійним представником в Автономній Республіці Крим. Про це повідомила прес-служба Ради міністрів Криму. Крісло третьої за владною ієрархією в Криму особи було порожнім більше місяця і це викликало чимало чуток і прогнозів, жоден з яких не збувся.

За даними з поінформованих джерел в кримському уряді й представництві президента України в Криму, на посаду президентського представника розглядалося кілька претендентів. Серед них – екс-спікер, комуніст Леонід Грач, нинішній депутат місцевого парламенту, підприємець Андрій Сенченко, народний депутат України, об’єднаний есдек Валерій Євдокимов і колишній начальник президентської охорони, генерал Володимир Шепель. Щодо останнього, то ті ж джерела стверджували, що на пана Шепеля уже були готові документи і всі чекали лише оприлюднення президентського указу.

Однак президент вирішив інакше. В середу стало відомо, що новим його постійним представником в Криму став давній апаратник, завідувач відділу взаємодії з центральними й регіональними органами державної влади президентської адміністрації Олександр Діденко. 52-літній уродженець Вінниці, випускник економічного факультету Київського державного університету в останні роки в адміністрації був куратором автономії. Саме він гасив усі конфлікти, які виникали в останні 4 роки у стосунках між керівниками уряду й парламенту Криму.

У прес-службі кримського уряду повідомили, що пан Діденко часто бував у Криму і добре знає ситуацію в регіоні. Водночас, урядові джерела відзначили, що на відміну від своїх попередників - новий представник глави держави не є публічним політиком. Кримські посадовці і політики поки що не поспішають із коментарями, однак місцеві спостерігачі відзначили, що з приходом Олександра Діденка – нагадаю, маловідомого громадськості апаратника – статус і роль Постійного представництва Президента України в Криму понизиться до рівня, визначеного чинним законодавством. Досі все це більше визначалося авторитетом і впливом політиків, які займали посаду представника.

Нагадаю, що у травні президент Леонід Кучма звільнив свого постійного представника в Криму Анатолія Корнійчука з посади, оскільки його парламент автономії призначив 1-м віце-прем’єром кримського уряду. Раніше у цьому кріслі сиділи Василь Кисельов, Дмитро Степанюк і Валерій Горбатов, кожен з яких відігравав одну з перших скрипок в кримському політичному й владному оркестрі. Яку арію поведе пан Діденко – дізнаємося пізніше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG