Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: “Трагедія... Знову трагедія”...


Огляд: “Трагедія... Знову трагедія”...

Київ, 2 серпня 2002 - “Трагедія... Знову трагедія” – у публікації під таким заголовком газета “Сільські вісті” переповідає про аварію, що сталася “на шахті депутата-олігарха Юхима Звягільського”, внаслідок якої загинули 19 гірників. Україна знову в жалобі. - мовиться в статті. Ще ятряться рани від тяжких утрат на шахті “Україна” у Донецькій області, на шахті ”Ювілейна”, що на Дніпропетровщині, від страшної трагедії у Львові. І ось – нова трагедія.

Не надто віє оптимізмом від ще однієї публікації у “Сільських вістях”. В ній на прохання колишнього офіцера охорони президента Миколи Мельниченка та народного депутата двох попередніх скликань Олександра Єльяшкевича друкується розшифровка розмови президента Л.Кучми з колишнім головою СБУ Леонідом Деркачем. Ознайомитися зі змістом цієї не зовсім шляхетної бесіди можна в публікації “Єму хана буде!”

Про трагедію на шахті ім.Засядька пишуть сьогодні й інші газети. Зокрема, “Київські відомості”, які намагаються з'ясувати – що ж стало причиною аварії. Серед іншого, часопис наводить думки старожилів шахти, котрі не виключають диверсії, причина якої – унеможливлення приватизації підприємства.

А ось газета “Україна молода” нагадує, що вчора українські військові моряки мали б святкувати професійне свято. Натомість на кораблях вітчизняних ВМС, із приспущеними, оздобленими траурними стрічками прапорами, пригнічені моряки сумно іронізують: у нас, мовляв, не флот, у нас “Сили”. Справді, - погоджується кореспондент газети, - назвати флотом ту жалюгідну частину безнадійно застарілих або ж розграбованих суден, які дісталися Україні після розподілу Чорноморського флоту Радянського Союзу, та кілька мілководних бухт, де велике формування базуватися не може просто фізично, означає кривити душею. Про це – наголошується в статті “Флот України: 10 років під кілем, або Гіркий присмак морського ювілею”.

А в публікації, що має заголовок “Касіки на літеру “г” лідер партії “Яблуко” Михайло Бродський критикує непослідовну, а часом і суперечливу кадрову політику стосовно обласних голів. І наголошує на необхідності, аби на ці посади керівники обиралися, а не призначалися президентом.

Не надто в захоплені від кадрової політики в державі і кореспондент газети “Правда України”, який у статті “Велика вереснева?” оповідає про намір опозиції організувати восени масові акції протесту. Журналіст, посилаючись на думки політологів, робить припущення, що Україна зараз напередодні наймасштабнішої кризи за всю історію держави, котра може призвести навіть до введення в країні надзвичайного стану. Про те, що може продемонструвати опозиція, і чим може відповісти влада – оповідається на другій шпальті “Правди України”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG