Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Верховної Ради АРК Микола Котляревський нікуди не зникав – він брав участь у міліцейській спецоперації


Депутат Верховної Ради АРК Микола Котляревський нікуди не зникав – він брав участь у міліцейській спецоперації

Симферополь, 12 листопада 2002 - В Криму – сенсація. На п’яту добу пошуків зниклого наприкінці минулого тижня в Євпаторії депутата Верховної Ради АРК Миколи Котляревського – останній постав перед очима кримських журналістів. Як виявилося, пан Котляревський нікуди не зникав – він брав участь у міліцейській спецоперації із знешкодження особи, яка замовила убивство кількох впливових і відомих кримчан.

Коли працівники Центру громадських зв’язків Головного управління МВС України в Криму запрошували до Управління з боротьби з організованою злочинністю на прес-конференцію, то натякнули, що тут пахне справжньою сенсацією. На тлі заяв у Верховній Раді України про необхідність розформування цієї правоохоронної структури, а також з урахуванням не дуже якісного іміджу депутата кримського парламенту Миколи Котляревського - сенсаційність того, що розповіли і показали УБОЗівці дещо потьмяніла, однак журналісти усе ж були вражені.

Начальник кримського УБОЗу генерал Сергій Семків заявив, що викрадення депутата Верховної Ради Криму Миколи Котляревського, який зник в Євпаторії наприкінці минулого тижня, - не було. Насправді той брав участь у спецоперації правоохоронців. Пан Семків повідомив, що 30-го жовтня в міліцію надійшла інформація про підготовку замаху на життя депутата Котляревського. До правоохоронців звернувся сам потенційний кіллер. Після ретельної перевірки цієї інформації - працівники УБОЗу вирішили провести операцію, для чого розробили сценарій з інсценуванням викрадення депутата. Про її результати розповідає Сергій Семків:

“Ми спробували розіграти сценарій так, щоб це було правдоподібно, тому що замовник сказав, що оцінить роботу і, якщо це станеться нормально, то дасть ще два замовлення на вбивство. Замовник затриманий. Прокуратура Криму порушила карну справу стосовно конкретної особи і сьогодні замовник - в ізоляторі тимчасового утримання”.

Присутній на прес-конференції Микола Котляревський повідомив, що після свого зникнення під захистом міліції перебував удома:

“На мене вийшли оперативні працівники Головного управління з боротьби з організованою злочинністю і розповіли, що стосовно мене готується замовне вбивство. Мені розповіли, як воно має здійснитися, хто його готує. Ця людина відома усім вам. Я знаходжуся з ним дуже тривалий час у неприязних стосунках. Він писав на мене анонімки, різні статті вгазеті, листи прокурору, виставляв мене кримінальним авторитетом. Поки що я не можу сказати мотиви – це все таємниця слідства. Єдине – те, що він хотів – було реально”. – заявив пан Котляревський.

Начальник кримського УБОЗу Сергій Семків повідомив, що справа передана до слідчого управління кримської прокуратури. Він відмовився розповісти детальніше про саму операцію та про замовника, пообіцявши, що за кілька днів інформації про цей резонансний випадок буде більше. Зараз правоохоронці стверджують, що політичного підгрунтя тут немає. Тим не менш, запитань у цій справі залишається, справді, чимало.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG