Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сполучених Штатів підписав закон про створення Міністерства у справах внутрішньої безпеки країни


Президент Сполучених Штатів підписав закон про створення Міністерства у справах внутрішньої безпеки країни

Вашингтон, 25 листопада 2002 - Щойно президент Сполучених Штатів на урочистій церемонії в Білому домі підписав закон про створення нового департаменту тобто Міністерства у справах внутрішньої безпеки країни.

Створенням Департаменту безпеки розпочинається процес найбільшої реорганізації уряду за минулих 50 років у Сполучених Штатах. Нове міністерство об’єднує десятки різних установ, агентств та служб із численних міністерств та відомств.

Під час офіційної церемонії підписання нового закону за участі лідерів Конгресу президент Сполучених Штатів Джордж Буш заявив:

«Ми розпочинаємо справу історичної ваги, щоб обороняти Сполучені Штати та захищати наших громадян від загроз нової ери».

Буш подякував американським законодавцям за те, що Конгрес зробив цей історичний крок і створив новий департамент, головною місією якого є захищати американський народ. Необхідність створення цього міністерства виникла невдовзі після терористичних нападів на Сполучені Штати торік 11-го вересня, в результаті яких загинуло понад 3 000 осіб. Понад 170 000 службовців із двадцяти двох агентств входитиме до нового міністерства – це, наприклад, Офіс внутрішньої готовності, Центр захисту національної інфраструктури, Управління морської прикордонної охорони, Управління національних комунікацій, також митна, еміграційна та інші служби.

«По суті йдеться про створення одного фронту боротьби проти загрози тероризму Сполученим Штатам,» – зазначають американські офіційні особи. Початковий бюджет нового міністерства планується на рівні сорока мільярдів доларів. За словами представників адміністрації, хоча чільна структура управління новим департаментом буде встановлена уже протягом наступних трьох місяців, то сам процес реорганізації, ймовірно, потриває кілька місяців довше, якщо не роки. Під час підписання нового закону президент Джордж Буш повідомив, що на посаду керівника нового департаменту запропоновано Тома Ріджа, який досі займав в Білому домі посаду в Управлінні у справах безпеки Сполучених Штатів Америки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG