Доступність посилання

ТОП новини

У Кельні розпочався процес проти української банди, яка займалася нелегальним переправленням людей через кордон


У Кельні розпочався процес проти української банди, яка займалася нелегальним переправленням людей через кордон

Німеччина, 21 лютого 2003 – У Кельні розпочався процес проти української банди, яка займалася нелегальним переправленням людей через кордон. Як стверджує прокуратура, цьому угрупованню вдалося за допомогою махінація з німецькими візами переправити до ФРН близько однієї тисячі нелегалів з України.

Вартим уваги є те, що цей надзвичайно резонансний процес розпочався з інциденту. Не встигли учасники процесу зайняти свої місця, як головуючий суддя Ульріх Геппнер звернув увагу на відсутність одного з чотирьох підсудних. Адвокати теж нічого не змогли сказати про те, де може перебувати їхній клієнт. При цьому один із захисників визнав, що ще навіть ніколи не бачив підозрюваного, а лише по документах ознайомився з його справою.

Врешті, суд вирішив справу цього підсудного розглядати окремо. Отже, під час першого судового засідання на лаві підсудних було лише три особи. 38-річного етнічного німця з України Анатолія Б., який вважається ініціатором злочину, двох громадян України та ще одного німця кельнська прокуратура звинувачує в порушенні закону про іноземців, оскільки, як стверджується, вони займалися нелегальним переправленням людей через кордон.

До злочинного угруповання, яке ними було утворено в Кельні, загалом входило приблизно 20 осіб, переважна більшість з яких – українського походження. Вони діставали сфальсифіковані запрошення та так звані страхові туристичні паспорти, тобто спеціальні страхові поліси. За допомогою цих документів підсудним вдалося ввести в оману німецьке посольство в Києві і дістати понад одну тисячу туристичних віз для своїх клієнтів в Україні. Йдеться переважно про заробітчан, які сподівалися покращити своє фінансове становище за допомогою нелегальної роботи в західноєвропейських країнах.

Спеціальні страхові поліси, які згадуються в обвинувальному висновку, видавала одна-єдина в Німеччині фірма, а саме баден-вюртемберзька „Reiseschutz AG“. Як стверджується, головний підсудний замовив на цій фірмі понад 4500 страхових полісів на суму близько 275 тисяч євро. Тим часом проти керівника „Reiseschutz AG“ теж порушено кримінальну справу. Очікується, що процес триватиме до кінця червня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG