Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-мiнiстр Чорногорiї Мiло Дюканович сьогоднi провiв конференцiю для преси, на якiй спростував твердження ЗМI про його причетнiсть до контрабанди цигарок


Михайло Рамач Прем’єр-мiнiстр Чорногорiї Мiло Дюканович сьогоднi провiв конференцiю для преси, на якiй спростував твердження ЗМI про його причетнiсть до контрабанди цигарок

Белград, 9 липня 2003 – Незалежна чорногорська газета “Вiєстi” у недiлю розпочала друкувати обширний матерiал з iталiйських джерел, в якому часто згадується iм’я Дюкановича. Редакцiя газети стверджує, що йдеться про матерiал, котрий агентство АНСА отримало вiд прокуратури в Неаполi. Белградськi газети передають скороченi версії, на пiдставi яких важко розiбратися чи йдеться про висновки прокурора чи про припущення журналiстiв, якi опрацювали 360 сторiнок матерiалу.

Матеріал, про який йде мова, базується на заявах окремих контрабандистiв в Iталiї та на пiдслуховуваннi телефонних розмов кiлькох спiвробiтникiв нинiшнього чорногорського прем’єра. Звинуваченi контрабандисти, звiсно, переадресовують вину. Вони стверджують, що цигарки транспортували з Чорногорiї з дозволу високопоставлених урядовцiв. А щодо телефонних розмов, в них переважно йдеться про недомовленостi й натяки типу “той мене сьогоднi попередив, що наш колишнiй друг прибув тут з певними намiрами” або “зверни увагу на знаєш уже кого, бо вiн мiг би розповiсти...”. Можна зрозумiти лише, хто з ким розмовляв, але неясно - про що.

Низку матерiалiв на згадану тему торiк надрукувала хорватська газета “Нацiонал”. Дюканович твердження назвав безпiдставними спекуляцiями. Минулого тижня спiвробiтники чорногорського прем’єра уточнили, що з Чорногорiї упродовж кiлькох рокiв реекспортували цигарки. Легальний реекспорт, за їхнiми словами, не слiд ототожнювати з контрабандою.

Сьогоднi Дюканович провiв конференцiю для преси. Вiн рiшуче вiдкинув усi звинувачення й сказав, що тi, хто їх поширюють, не мають анi юридичних, нi полiтичних аргументiв. Голова чорногорського уряду, зокрема, спростував твердження, що вiн та члени його сiм’ї мають рахунки в закордонних банках і додав: “Я готовий подивитися у вiчi кожному й не соромлюся нiчого”. Дюканович усi звинувачення назвав вигадкою безпорадної опозицiї й додав: “Нема жодних доказiв і аргументiв. Немає навiть напiвдоказiв. Є лише безпiдставнi пiдозри”.

Цiкаво, що скандал щодо контрабанди цигарок, як i торiк, спалахнув на початку лiта, коли ЗМI конче потрiбнi сенсацiї. Важко сказати, чи й цим разом йдеться про аферу для афери ,чи про вигадку полiтичних опонентiв амбiцiйного й досi непохитного Дюкановича, котрий уже 15 рокiв перебуває на чiльних посадах у Чорногорiї.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG