Доступність посилання

ТОП новини

Кучма хоче подивитися на Україну “без Кучми”.


Марина Пирожук

Київ, 9 червня 2004 року.

Марина Пирожук

Президент України Леонід Кучма не збирається балотуватися у президенти третій раз. Це глава української держави повторив на прес-конференції у Києві. Кучма сказав, що хотів би подивитися разом з усіма на Україну “без Кучми”.

Водночас він висловив переконання, що якби брав участь у президентській кампанії, то він би виграв вибори. Президент також наголосив на необхідності проведення політичної реформи.

На своїй черговій прес-конференції глава української держави говорив про все. Крім заяви про величезний ріст ВВП, темпів виробництва та української економіки загалом, Леонід Кучма заявив, що він є чоловіком нормальної орієнтації, що Україні потрібна політична реформа? що він не збирається балотуватися втретє у президенти.

Леонід Кучма

Ви знаєте, я думаю, якщо б об’явив, що я буду балотуватися, то Янукович би в одну мить став би самою щасливою людиною. Зразу скинути такий тягар.

Але Ви знаєте, що я заяву вже зробив і не збираюся міняти свого рішення. Так в полушутку в полусерйоз я хочу подивитися на Україну разом з вами “без Кучми”.

У нас завжди була боротьба за владу, за булаву, а не за Україну, тому й історія наша така. І скільки ми не повторюємо особливо за роки незалежності, ніхто ж не хоче вчитися на тих помилках.

“Дайте мені владу і я вам покажу”. А що покаже? Поки що не говорить.

Марина Пирожук

Говорячи про політичну реформу Кучма висловив переконання, що вона може бути ухвалена до виборів президента, якщо у Віктора Януковича зростатиме рейтинг. Він також наголосив, що залишається прихильником політичної реформи і надалі.

Леонід Кучма

Реформа потрібна, а 300 голосів у вересні чи в жовтні залежить від того, чи от буде в Януковича рейтинг рости, то прийдуть добровольці з “НУ” і скажуть: “Давайте скоріше реформу проводити, бо нема мотивів не проводити її в “НУ”.

І я переконаний, що Ющенко думає про те, що він не хоче залишитися “гробовщиком” цієї політичної реформи, бо він в історії залишиться. Нехай вони думають!

Марина Пирожук

Кучма висловив переконання, що на наступному тижні парламент попередньо схвалить законопроект змін до Конституції та відправить його на узгодження до Конституційного Суду.

Говорячи про перспективи Януковича як кандидата у президенти, Кучма наголосив, що його успіх залежить від того, чи залишиться він сам собою, а на запитання журналістів про критичні зауваження на адресу прем’єра під час засідання РНБО стосовно ситуації у війську, Кучма відповів так:

Леонід Кучма

Слухайте, чому ми так відносимось до того, що десь про ті чи інші дії урядовця Президент каже те, що він повинен сказати. Невже було б краще, якщо б я йому під ковдрою все розказував. Так ми орієнтації нормальної.

Марина Пирожук

Проблема орієнтації хвилювала главу держави і в стосунках із законодавчим органом.

Кучма покритикував парламентаріїв за неухвалення закону про удосконалення відносин на ринку електроенергетики.

Леонід Кучма

Проблема для України? Проблема. Невже не розуміє депутатський корпус? Це стосується всіх сил, це стосується України в цілому. При чому якої ти орієнтації? Вибачте, партійної. Треба ж думати хоч про людей, про державу, а не тільки цим ...

Послухаєш їх трибуни – просто ж ... Господи! 10 років назад те говорили і сьогодні про це. Якби тут записали, так не треба їм ходити в парламент. Хай один ходе, вмикни в магнітофон, прокукурікає і досить.

Марина Пирожук

Нагадаю, що так вважає глава української держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG