Доступність посилання

ТОП новини

УКРАЇНА-ПРИДНIСТРОВ''Я-МЗС-КАНДИДАТИ.


Мiнiстерство закордонних справ України звертається до всiх кандидатiв у президенти з проханням стриматися вiд заяв i коментарiв, якi могли б зашкодити нормалiзацiї вiдносин мiж Кишиневом i Тирасполем у питаннi Приднiстров''я.

Як заявив на брифiнгу у вiвторок глава прес-служби МЗС Маркiян Лубкiвський, нота з цього приводу з молдавської сторони вже надходила.

За його словами, таке прохання Молдови "цiлком зрозумiле", оскiльки "Україна виступає вiдповiдальним учасником приднiстровського врегулювання".

"Тому, насамперед, ми закликаємо стриматися вiд заяв, якi могли б використати рiзнi полiтичнi сили, як у Молдовi, так i в Приднiстров''ї, що, насамперед, зашкодило б українським громадянам, якi проживають у Приднiстров''?", - зазначив М.Лубкiвський.

Як повiдомлялося, 10 вересня українське МЗС i Центрвиборчком на прохання зовнiшньополiтичного вiдомства Молдови закликали кандидатiв стриматися вiд заяв з приводу майбутнього статусу Приднiстров''я, якi можуть зашкодити нормалiзацiї вiдносин мiж Кишиневом i Тирасполем i не сприяють досягненню остаточного врегулювання приднiстровсько? проблеми.

До ЦВК надiйшов лист МЗС України, в якому говориться про ноту зовнiшньополiтичного вiдомства Молдови вiд 19 серпня з приводу вiдвiдування кандидатами у президенти України Приднiстров''я. У нотi зазначається, що останнiм часом почастiшали випадки вiдвiдування цього регiону Молдови українськими претендентами на найвищу державну посаду.

Молдавська сторона зазначає, що пiд час своїх вiзитiв кандидати проголошують заяви з приводу майбутнього статусу Приднiстров''я, що суперечить офiцiйнiй позицiї України.

Деякi кандидати в президенти вiдвiдали Приднiстров''я i зустрiлися з керiвництвом цiєї невизнаної республiки.

Інтерфакс-Україна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG