Доступність посилання

ТОП новини

БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНЦІВ ПІДТРИМУЮТЬ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИЙ КУРС НОВОЇ ВЛАДИ – ОПИТУВАННЯ ЦЕНТРУ РАЗУМКОВА


Зовнішня політика нової влади користується суспільною підтримкою, повідомив сьогодні під час презентації у Києві доповіді "100 днів нової влади: погляд неурядових аналітичних центрів” директор міжнародних програм Українського центру економічних і політичних досліджень ім.О.Разумкова Валерій ЧАЛИЙ.

За його словами, на запитання “Чи підтримуєте Ви зовнішньополітичний курс нового керівництва України?” 59,0% громадян відповіли “підтримую”. Не підтримують – 24,3% опитаних, і кожен шостий (16,7%) респондент не визначився з відповіддю.

Експерт вважає показовим те, що порівняно з даними опитування, проведеного у листопаді 2004 року, нині кардинально змінилися на краще якісні оцінки зовнішньої політики.

Громадяни України значно більш позитивно по всіх показниках оцінюють нинішню зовнішню політику. Частка респондентів, які вважають зовнішню політику послідовною, виваженою, зросла з 21,1% (листопад 2004 р.) до 49,2% (квітень 2005 р.). Кількість тих, хто характеризує її як прозору, відкриту, збільшилася втричі (з 15,8% до 47,4%).

При цьому, на думку експерта, новій владі поки що не вдалося сформувати ефективного скоординованого комплексу державних структур, що забезпечують реалізацію зовнішньої політики. Не вирішена проблема удосконалення правового забезпечення зовнішньополітичного курсу.

Опитування було проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 23 по 28 квітня 2005 року в усіх регіонах України. Опитано 2010 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG