Доступність посилання

ТОП новини

Відомий американський часопис про першу леді України.


Василь Зілгалов

Прага, 24 серпня 2005 – Популярний американський жіночий часопис "Harper''s Bazaar" опублікував інтерв’ю з першою українською леді Катериною Чумаченко – Ющенко. Цій розмові передує короткий біографічний вступ, у якому серед іншого - підкреслено, що “ безперечно, у свої 44 Катерина Ющенко впевнено крокує, допомагаючи своєму чоловікові переписувати історію”.

Перша леді вважає зустріч зі своїм майбутнім чоловіком, тодішнім главою Національного банку, насамперед діловим захопленням , а вже потім - великим коханням. Катерина Ющенко проявляє у цій розмові з журналісткою "Harper''s Bazaar" свою глибоку набожність, коли каже, що після отруєння Ющенка вірила: “саме Бог та молитви мільйонів людей уберегли його від смерті”.

Катерина Чумаченко народилася в Чікаго, там і вчилася. Чим же відрізняються українці від американців? Українці, на думку першої леді, “мають більшу схильність до традиціоналізму”. Катерина Ющенко має на увазі те, що жінки в Україні більше ніж в Америці звертають увагу на свій одяг, ідучи до магазину, чи на прогулянку до парку. Вона зізналася, що спочатку намагалася протистояти цьому, а потім почала пристосовуватися і більше дбати про зовнішність. Катерина Ющенко розповіла журналу "Harpers Bazzare" про співпрацю з французьким кутюр’є Жаном Полем Ґотьє. Остання його колекція – за українськими мотивами і таким чином цей дизайнер, за словами Катерини Ющенко, родемонстрував світові багатство української культури і традицій. Перша леді наголошує, що коли сама вдягає на якусь подію вбрання закордонного дизайнера, то завжди намагається додати який український елемент, наприклад, брошку. А іноземним гостям дарує те, що дозволить їм краще зрозуміти українську культуру.

А за чим Катерина Ющенко найбільше сумує в Америці? Вона каже, що за свободою просто сісти в машину і самій кудись їхати, бо в Україні родина у нинішньому становищі має водіїв. "Коли я приїжджаю в Америку, то перша річ, яку я роблю – беру в аренду машину, вмикаю радіо та їду годинами" – каже Ющенко.

Інші моменти інтерв’ю американському часописові свідчать про першу леді, як про люблячу дружину, матір, котра щодня піклується про своїх і чоловікових дітей, а також про ділові риси в керуванні фондом “Україна 3000”.

Є у публікації і певні неточності. Журнал пише, що батьки Катерини Чумаченко емігрували до США в 1956 році. Насправді, відомо, що вони покинули Україну раніше і емігрували до Америки з Німеччини. Але менше з тим.

На завершення розмови журналістка поцікавилася, як перша леді України оцінює вклад свого чоловіка в історію. Катерина Ющенко на це відповіла: “Він вчив людей, що вони можуть відстояти свої права, що вони й зробили, та сподіватися на їхнє майбутнє. Можна сказати, що минуло 1000 років, щоб це сталося".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG