Доступність посилання

ТОП новини

Німці з розумінням поставилися до відставки Віталія Кличка.


Надія Кандиба


Німеччина, 11 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) - Hішення Віталія Кличка завершити боксерську кар”єру німці сприйняли не менш боляче, ніж українці. Адже Німеччина вже давно стала для братів Кличків фактично другою батьківщиною.

Заголовки в новинах на другому телеканалі німецького телебачення – ZDF. Рішення Віталія Кличка назавжди полишити ринг – серед трьох найважливіших новин. Така увага німців до цього українського боксера зрозуміла. Дев”ять років тому Віталій Кличко розпочав тренування в гамбурзькому боксерському клубі Universum. Під керівництвом німецького тренера Фріца Здунека він завоював не тільки чемпіонський пояс, але й серця самих німців. І хоча “Доктор Залізний кулак”, як його охрестив гамбурзький промоутер Клаус-Петер Коль, останнім часом жив переважно у Лос Анджелесі, Німеччина й надалі залишатиметься його другою батьківщиною, тим більше, що в Гамбурзі він має власний будинок. Німці з розумінням поставилися до рішення Віталія Кличка, який через серйозну травму на одному з колін вирішив відмовитися від подальших боїв. До речі, в ухваленні саме такого рішення його підтримав і Здунек, оскільки діагноз лікарів був серйозний:

“Звичайно я вітаю таке рішення Віталія. Він поступив послідовно, що вирішив полишити спорт, визнавши, що вже достатньо знущався над своїм тілом”, - сказав німецький тренер.

Він нагадав, що українському боксеру довелося пережити десять серйозних операцій. На думку Здунека, тепер у супертяжкій вазі з’явилася незаповнена прогалина, оскільки Віталій - найсильніший у світі боксер. Однак професійний бокс – це вкрай жорсткий спорт. Незабаром, про нього більше ніхто не говоритиме, оскільки на ринг прагне вийти достатньо молодих сильних людей, констатував Здунек. Водночас газета “Welt“ вважає, що відставка Віталія Кличка матиме також наслідки для професійного боксу в Німеччині, якому бракує спортсменів, на яких варто було б звернути серйозну увагу. Серед найперспективніших кандидатів на участь в наступному змаганні за чемпіонський титул за версією WBC нині розглядається турок Сінан Саміл Сам, який тренується в Берліні.

Спортивний коментатор газети „Welt“ Роберт Дункер висловив сумнів, що нація ще раз готова з таким самим захопленням адоптувати боксера, як це сталося з Віталієм Кличком. З впевненістю можна сказати, що рядові німці ще довго згадуватимуть свого улюбленця. В цьому їм допомагатиме також реклама солодощів “Мільхшнітте”. Рекламний ролик за участю братів Кличків майже щодня транслюється на німецьких телеканалах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG