Доступність посилання

ТОП новини

ОП: Україна «найближчим часом» може підписати ще одну безпекову угоду


Україна та Греція «вже найближчим часом» можуть підписати двосторонню безпекову угоду, каже Ігор Жовква
Україна та Греція «вже найближчим часом» можуть підписати двосторонню безпекову угоду, каже Ігор Жовква

Україна та Греція «вже найближчим часом» можуть підписати двосторонню безпекову угоду, йдеться у повідомленні Офісу президента.

У відомстві кажуть, що під час зустрічі спеціального уповноваженого Міністерства закордонних справ (МЗС) Греції з питань України Спиридоном Ламбрідісом, заступник керівник Офісу президента (ОП) Ігор Жовква подякував Афінам за «всебічну допомогу». Зокрема він наголосив на «важливості її посилення відповідно до нинішніх потреб наших бійців».

Також сторони обговорили підтримку української «формули миру» з боку Греції й підготовку до Саміту миру, який вже незабаром відбудеться у Швейцарії.

«Під час зустрічі домовилися завершити переговори щодо підготовки двосторонньої безпекової угоди, щоб Україна та Греція змогли укласти її найближчим часом», – пише ОП.

Зокрема сторони обговорили підтримку Україні з боку Греції на її шляху до Європейського союзу (ЄС), а також НАТО.

На початку травня президент України Володимир Зеленський повідомляв про підготовку семи нових двосторонніх безпекових угод, зокрема зі США.

Девʼять безпекових угод у межах декларації про підтримку України, ухваленої у Вільнюсі в липні 2023 року країнами «Групи семи», уже підписали з Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією,Нідерландами, Фінляндією, Латвією.

У березні Офіс президента повідомив, що Україна веде схожі переговори з вісьмома країнами: США, Японією, Румунією, Норвегією, Іспанією, Грецією, а також з ЄС.

Форум

XS
SM
MD
LG